Vin Spumant Alb Nefiltrat | Brut | 2016 | Cupaj din Columna* si Chardonnay | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 12,5% vol. | Volum: 75 cl | producator Crama Rasova* | podgoria Murfatlar* | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | Ed. limitata: 3.092 st
note de degustare | S-a nascut din spiritul de cunoastere si cercetare si s-a concretizat intr-un vin care proiecteaza in viitor Crama Rasova. Vin obtinut prin metode ancestrale de obtinere a spumantului, cu refermentare naturala in sticla si pastrat pe drojdie. Poate fi savurat limpede sau tulbure (daca se agita sticla). De la perlajul fin si elegant, aromele ce sunt dezvaluite sunt de pere, mere verzi, coaja de paine si ciocolata alba. Are un gust cremos si savuros, dar in acelasi timp proaspat si extrem de sec. Un vin unic si original.
asociere culinara | Branza de capra proaspata, sparanghel, sushi, peste, foie gras, paste si carne cu sosuri pe baza de unt.
temperatura de servire | 6 - 8 grade Celsius.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin spumant premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de foie gras sau o branza proaspata, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramarasova.ro, onvpv.ro, agerpres.ro
Strugurii ajunsi la maturitate deplina sunt culesi manual, printr-un proces de selectie calitativa a celor mai bune boabe, si sunt depozitati in ladite de maximum 12 kg. Ajunse la crama, boabele sunt aclimatizate, pentru o procesare optima, apoi sunt trecute printr-un desciorchinator Oscillis, procesarea fiind gravitationala. Pentru fermentare, strugurii sunt depusi in tancuri de diferite dimensiuni, pentru a mentine un bun control al boabelor si a pastra aroma strugurilor. Maturarea se realizeaza in stejar predominant frantuzesc, atata vreme cat vinul evolueaza, iar acest proces este controlat zilnic de expertii cramei. Folosind tehnologii avansate si procedee traditionale manuale, se dezvolta un sistem de procesare ideal pentru a crea un vin de inalta calitate.
Cumpara vinuri premium romanesti produse la Crama Rasova
Columna este un soi romanesc creat de Statiunea de Cercetari Murfatlar in anul 1985 prin incrucisarea soiurilor Pinot Gris si Grasa de Cotnari. Un soi nascut in Murfatlar si imbuteliat de Crama Rasova.
Podgoria Murfatlar se afla in sud-estul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Dobrogea este o zona prielnica pentru cultivarea vitei-de-vie. Chiar daca inainte de invazia filoxerei (1884), nu se vorbea despre viile de la Murfatlar, Medgidia sau Cernavoda, aici au aparut cele mai vechi scrieri despre via si vinul de pe pamantul romanesc. Acestea ii apartin poetului Ovidiu, exilat la Tomis din porunca imparatului Aurelian. Scytia Minor (in prezent Dobrogea) era cunoscuta pentru viile de aici, iar vinul obtinut facea obiectul schimburilor comerciale dintre traci si coloniile grecesti de la malul Marii Negre.
Calitatea deosebita a vinurilor de la Murfatlar se datoreaza, in primul rand, conditiilor de clima si de sol ale regiunii. Murfatlarul beneficiaza de o expunere prelungita la soare, de un regim de precipitatii mai sarac, chiar deficitar si de influenta Marii Negre, care actioneaza ca un regulator termic. Solul arid, cu un suport de calcar, este benefic obtinerii unor vinuri de calitate. Celebritatea podgoriei este data indeosebi de vinurile dulci, obtinute pe cale naturala din struguri cu un continut ridicat de zahar, culesi la supramaturare.
Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Murfatlar