Vin Rosu | Sec | Cupaj de Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon | Verticala 2017 | DAVINO - brand DAVINO* | podgoria Dealu Mare Ceptura | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | DOC** Dealu Mare | Alcool: 14,5 % vol. | Volum: 75 cl |
Vin Alb | Sec | Cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italico | 2020 | DOC CMD Dealu Mare* | Alcool: 13.5 % vol. | Volum: 75 cl | brand Domaine Ceptura* | producator Davino (Unicom Production) | podgoria Dealu Mare - Ceptura* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Bogdan Costachescu (RO) |
Contine cate 1 st Domaine Ceptura Blanc si Rouge de 75 cl intr-o cutie lemn cadou - Un cadou ideal pentru orice ocazie.
Vinurile brandului DAVINO sunt produse din struguri din vii mature.
Vinul Domaine Ceptura Alb se produce prin culesul selectiv al strugurilor de pe cele mai bune parcele, urmata de selectia finala la banda de sortare, in crama. Cele 3 soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Tehnologia de vinificatie este de tip preponderent reductiv si este orientata in pastrarea aromelor varietale ale strugurilor dar si in dezvoltarea unui profil senzorial definit de arome fermentative si de maturare pe drojdii fine. Flux menajat de prelucrare, plecand de la strugure si pana la vinul imbuteliat. Strugurii sunt doar desciorchinati, boabele nu se zdrobesc. Maceratie peliculara 5 ore la 13-15°C pentru Sauvignon. Mustul separat prin scurgere gravitationala fara presare este decantat la frig timp de 24-26 ore. Fermentatie alcoolica în vase de inox de 70-100 Hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Cupajul este rezultatul selectiei celor mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Asamblajul din 2014 beneficiaza de 10% Sauvignon Blanc maturat in vase mari de lemn de 600 litri si 15% Riesling Italico fermentat si maturat in vas mare de lemn de 10 Hl.
Vinul Domaine Ceptura Rouge se produce prin culesul selectiv al strugurilor din parcelele cele mai valoroase, vita de vie avand o varsta medie de circa 37-40 ani. Cele 3 soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Strugurii selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-28°C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 23 zile si Feteasca Neagra – 19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. 80% maturat 9 - 10 luni in baricuri mici de stejar romanesc (225 litri), restul de 20% in vase de inox. Invechire la sticla minim 30 luni.
Cumpara de aici vinurile premium produse de DAVINO
Podgoria Dealu Mare este cel mai inchegat masiv viticol din Romania detine 8 centre viticole reprezentative, cu urmatoarele subdenumiri de origine: Dealu Mare - Boldesti, Dealu Mare – Valea Calugareasca, Dealu Mare - Urlati, Dealu Mare - Ceptura, Dealu Mare - Tohani, Dealu Mare - Breaza, Dealu Mare - Merei si Dealu Mare - Zoresti.
Cumpara de aici vinuri premium realizate in Podgoria Dealu Mare
Dealu Mare DOC | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Dealu Mare, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Dealu Mare”. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. CMD - cules la maturitate deplina | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (pentru vinurile cu mentiunea traditionala DOC CMD, acesta trebuie sa fie de min. 187 g/l).
Cumpara vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CMD
Surse: davino.ro, onvpv.ro