Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Prestige Viognier 2021 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Prestige Viognier 2021 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi International: Viognier
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Segarcea - Dealurile Craiovei
Brand: Prestige Vinuri Rare | Domeniul Coroanei Segarcea
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2017
Treapta de calitate: Segarcea DOC
Tarie alcoolica (% vol.): 12,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Domeniul Coroanei SEGARCEA
Cod produs: vn-sgr-004
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

56,00 LEI
Fara TVA: 47,06 LEI

Info produs

Prestige Viognier 2021 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Vin Alb | Sec | Viognier* 100% | 2021 | DOC Segarcea* | Alcool: 12,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Domeniul Coroanei Segarcea - Prestige Vinuri Rare* | producator Domeniul Coroanei Segarcea* | podgoria Dealurile Craiovei - Segarcea* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania

note de degustareCu fractii baricate intre 3 si 6 luni, primul Viognier 100% de la Domeniul Coroanei Segarcea este gata sa se alature vinurilor din gama Prestige. Un vin dens si elegant, cu aciditatea si taninurile perfect integrate, rotund si prietenos, nu lasa lemnul sa vorbeasca mai mult decat ar trebui, preferand sa-si scoata in evidenta aromele native, de fructe albe, carcei de vita, cu tonuri citrice sesizabile.

asociere culinara | Se poate servi ca aperitiv, cu fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), peste, carne alba (pui, gaina, curcan etc.) si branzeturi.

temperatura de servire10 - 12 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: domeniulcoroanei.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

 

 

Dupa 50 de ani de comunism, dupa o perioada post-comunista de nepasare, Domeniul Coroanei Segarcea a fost preluat chiar de ziua regalitatii, 10 mai 2002. Prin intreaga investitie facuta de catre familia Anghel, s-a urmarit readucerea la viata a valorilor regale si a celor mai inalte standarde de elaborare a vinului. Incepand cu 2005, plantatia de 300 ha a fost complet refacuta, respectandu-se arhitectura din perioada monarhiei: 60% din suprafata destinata soiurilor negre si 40% celor albe. Restaurarea cramei s-a facut prin extinderea cladirii initiale in jurul nucleului ridicat aici la inceputul sec. al XX-lea. Au fost pastrate atat modelul arhitectural al cramei vechi, cat si tehnica de vinificatie gravitationala. Metodele traditionale de vinificatie sunt implementate prin echipamente de ultima generatie, iar elaborarea vinurilor este urmarita direct de proprietari, principalele repere fiind trasate de catre consultantul oenolog din Franta, doamna Ghislaine Guiraud.

Cumpara de aici vinurile premium produse de catre Domeniul Coroanei Segarcea

 

Domeniul Coroanei Segarcea este numele generic de brand pentru gama completa destinata HoReCa si magazinelor specializate si e alcatuita din subgamele: Prestige, Prestige Vinuri Rare si Vinuri de colectie. Toate aceste produse vorbesc despre cea mai profunda filosofie a brandului: calitate inalta sub blazonul regalitatii.

Vinuri rare este denumirea unui mini-colectii de 3 vinuri, integrate prin expresie, complexitate si tehnici de vinificare in gama Prestige. Am punctat caracterul special al soiurilor care compun aceasta subgama oferindu-le ambalajul deosebit intrebuintat pana acum in exclusivitate pentru Tamaioasa Roza.

Colectia cuprinde 2 soiuri – Marselan si Viognier – care, in ciuda eforturilor podgorenilor romani, nu au avut rezultate remarcabile in Romania, singurul pamant in care si-au descoperit o a doua casa fiind cel al Segarcei. Cel de-al 3-lea soi, deja consacrat, este deja cunoscuta Tamaioasa Roza, un strugure unicat, salvat in extremis in timpul replantarilor din 2005-2008 prin recoltarea de ochiuri de pe butuci vechi de un secol. Acesti martori ai istoriei inca traiesc si rodesc, rodul lor contribuind la crearea experientei indescriptibile a acestui vin.

Cumpara de aici vinurile care fac parte din gama Domeniul Coroanei Segarcea Prestige Vinuri Rare

 

Provenit din Valea Rhône-ului, Viognier-ul a trait o a doua tinerete dupa 1995, cand globalizarea productiei de vin a facut ca acest soi sa se raspandeasca in America de Nord si de Sud, Australia sau Noua Zeelanda, locuri cunoscute pentru productia de vinuri proaspete, explozive, aproape crude. La Segarcea, insa, cantitatea enorma de soare si caldura au fortat aproape sa redea acestui strugure expresia sa eleganta, de inspiratie franceza.

Cumpara vinuri premium care includ si struguri din soiul Viognier

 

Centrul viticol Segarcea este asezat in Campia Romana, la 29 km sud de Craiova (judetul Dolj) si se afla in Podgoria Dealurile Craiovei. Cultivarea vitei de vie si producerea vinului pe aceste meleaguri este mentionata scriptic inca din 1557, intr-un document prin care Patrascu cel Bun, tatal lui Mihai Viteazul, daruia ca zestre 'pamanturile Segarcei, fiicei sale Maria’. La aceea vreme, viile si vinurile Segarcei erau binecunoscute. Centrului viticol Segarcea, alaturi de alte 27 de centre viticole ale Romaniei, i s-a dat dreptul sa produca vinuri cu denumire de origine controlata inca din 1929, prin Decretul Consiliului de Ministri din 25 mai.

Cumpara de aici vinurile premium produse in Podgoria Dealurile Craiovei - Centrul viticol Segarcea

 

DOC Segarcea | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Segarcea, prevederilor impuse de legislatia nationala si europeana. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. pentru vinurile albe si roze si min. 12% vol. pentru vinurile rosii.

Cumpara vinuri premium DOC Segarcea | vinuri premium DOC CMD Segarcea | vinuri premium DOC CT Segarcea

 

Surse: domeniulcoroanei.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

 

Produse inrudite (4)