Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Erotikon Merlot 2007 | Crama Oprisor | Plaiurile Drancei

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Erotikon Merlot 2007 | Crama Oprisor | Plaiurile Drancei

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi International: Merlot
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Plaiurile Drancei
Brand: Erotikon | Crama Oprisor
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2007
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 13,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama OPRISOR - Carl Reh Winery
Cod produs: vn-opr-201
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

125,00 LEI
Fara TVA: 105,04 LEI

Info produs

Erotikon Merlot 2007 | Crama Oprisor | Plaiurile Drancei

STOC ZERO

Vin Rosu | Sec | Merlot 100% | 2007 | IG Dealurile Olteniei* | Alcool: 13,0% vol. | Volum: 75 cl | producator Carl Reh Winery - Crama Oprisor* | brand Arta si Vin - Erotikon* | podgoria Plaiurile Drancei* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Creatorul vinului: Liviu Grigorica | Oenolog: Viorica Gheorghiu

note de degustare | Asa cum spune si eticheta sa, Merlot-ul este unul dintre soiurile care pot produce cele mai mari variatii de aroma si gust, de la un petec de pamant la altul sau de la un an la altul. Capul care se intoarce in pantec – inversiune, reflexivitate a stanescianului “sa te-mbratisez cu coastele-as fi vrut” nu este doar nostalgia sigurantei amniotice. Gestul, construit egal din tandrete si supunere, pe de o parte, si din invaziune si luare in stapanire a celuilalt, pe de alta, contine atat cuprindere (un “prends-moi entierement”), cat si despartire, rupere si parasire. Inversiuni pe care le regasim si in interiorul sticlei.

In vin, nuantele contradictorii (muschi de padure vs. condiment, fructe rosii vs. cafea) nu se plaseaza pe talerele balantei, ci colaboreaza pentru a compune un vin complet, echilibrat, cu treceri line dinspre un capat spre celalalt al spectrului de arome. Integrarea taninilor se afla, la inceputul verii 2010, aproape de final, urmand sa produca nuantele de matase / catifea in viitorul an. Inca plin de viaţa, Merlot-ul propune un atac picant, in ciuda aromelor intunecate olfactive de la inceputul parcursului, pentru ca mai tarziu, dupa ce se deschide complet, rolurile sa se inverseze: aromele devin mai luminoase, uneori ascutite, in timp ce gustul (si mai ales postgustul) evolueaza spre prune afumate, lemn, vanilie si cacao. 

asociere culinara | carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc)

temperatura de servire | 18 - 20 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de rosie de foarte buna calitate si ambalat corespunzator.

 

Surse: crama-oprisor.ro, onvpv.ro

Primele mentiuni scriptice ale locurilor unde se afla Crama Oprisor le descoperim in scrierile lui I.C. Filitti. Mosiile boierilor olteni de pe Valea Drincei sunt mentionate in documente inca din secolul al XV-lea. Dupa anul 1688 Constantin Brancoveanu este foarte preocupat de pamanturile din zona, cunoscute pentru productia de vin de cea mai buna calitate. Astfel, la 13 august 1708 el emite un document prin care da fiului sau Matei Brancoveanu o parte din mosie, in acest inscris specificandu-se in mod deosebit viile care tineau de satele de pe Valea Drincei.

In august 1994, se infiinta in Romania, firma Carl Reh Trading, cu scopul de a selecta vinuri romanesti pentru piata internationala. Investitia era facuta de o companie germane Reh Kendermann, pe malul stang al Vaii Drincei, unde existau ramasitele unei crame construite prin anii ’70. In anii ’90 aceasta firma devenise cel mai prestigios exportator de vinuri din Germania. Istoria firmei germane se confunda cu istoria familiei Carl Reh, care construia in anii ’20 ai sec. 20, in SV Germaniei, pe Valea Moselei, la Leiwen, prima crama (una dintre cele mai mari si mai moderne in epoca).

In iunie 1997, Carl Reh Trading s-a stabilit la Oprisor, hotarand sa produca vinuri proprii, din strugurii de pe plantatiile din podgoriile oltenesti ale Mehedintiului. In anul 1998, Carl Reh Trading devine Carl Reh Winery, iar in anul 2000, aceasta din urma, devine proprietara Cramei Oprisor si incepe replantarea unei suprafate de 250 ha de vita de vie.

Cumpara vinurile premium romanesti produse de Crama Oprisor

 

Prima editie limitata de Arta si Vin - Erotikon - realizata in colaborare cu pictorul Ciprian Paleologu, a reprezentat o serie intreaga de premiere. In primul rand, in dorinta de a promova conceptul de invechire acasa, vinurile acestei colectii au fost lansate inca “verzi”, insa cu un potential mare de pastrare. Cei care nu s-au grabit, care au inteles ca vinul este viu si are varstele sale, incep deja sa descopere si sa inteleaga felul in care trecerea timpului isi lasa amprenta in evolutia vinului. Lansate la inceputul toamnei 2008, din vinurile unui an exceptional (2007), aceste vinuri s-au apropiat de pragul de maturitate abia la inceputul lui 2010 si isi vor capata expresia maxima dupa 2011.

In al doilea rand, aceasta colectie a reprezentat momentul in care o intalnire avea sa schimbe pentru totdeauna fata vinurilor din Oprisor – cea dintre vinificatorul Veronica Gheorghiu, cea care extrage maximum de expresie din fiecare strugure si fiecare butoi de stejar, si oenologul Liviu Grigorica, alchimistul care descopera proportiile perfecte dintre vinurile ce compun, mai tarziu, cupajele. Celor doi li se datoreaza fiecare dintre licorile ajunse in colectiile de arta si vin.

A fost si prima intalnire dintre Oprisor si Ciprian Paleologu, intr-un proiect care i-a dat artistului libertate totala de exprimare. Rezultatul a aprins, evident, discutii intre puristi si progresisti, etichetele rezultate din acest experiment fiind catalogate in toate felurile, de la arta erotica la pornografie. Prea putin s-a spus, insa, ca Erotikon a fost (si, in limita putinelor sticle ramase in tezaur, mai este) prima colectie care a adus in contemporan o tema clasica - acea a legaturii dintre vin, arta si erotism. De la nostalgia pantecului matern, prin sexul brutal, pur fizic si, circular, pana la miracolul nasterii si redefinirea sinelui in mijlocul familiei, etichetele Erotikon vorbesc, in tuse puternice, despre momentele care marcheaza viata fiecaruia dintre noi, fie ca vorbim de stadiile freudiene (oral, anal, falic, latenta, genital) sau despre treptele literare – amor inflacarat, iubire carnala, pasiune matura si privire atotcuprinzatoare a inteleptului.

 

Podgoria Plaiurile Drancei este una dintre podgoriile cele mai sudice ale tarii iar centrele viticole ale podgoriei sunt situate in judetele Mehedinti si Dolj. Vinurile obtinute in aceasta podgorie sunt vinuri alcoolice, corpolente, bogate in extract si cu un continut ridicat in substante minerale.

Cumpara vinuri premium produse in Podgoria Plaiurile Drancei

 

Dealurile Olteniei IG | Vin de calitate superioara cu indicatie geografica (IG) ce se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul consacrat acestei destinatii. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 10,0% vol.

Cumpara vinuri premium romanesti IG Dealurile Olteniei
 

 

Surse: crama-oprisor.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (4)