Vin Rosu | Sec | 2019 | Cupaj din Feteasca Neagra, Syrah si Cabernet Sauvignon | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 14.80% vol. | Volum: 75 cl | brand Crama Rasova* | producator Crama Rasova* | podgoria Murfatlar* | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania
note de degustare | Un vin dinamic, fructat şi intens, cu o culoare rubinie strălucitoare, cu tente albăstrui. Aromatic, combină nuanţele joviale de fructe roşii, coapte şi suculente, de mure, coacăze negre şi vişine amărui cu tente foarte suave de ciocolată, lemn dulce şi violete. Gustul catifelat, cărnos şi prietenos, aminteşte de dulceaţa de vişine, de smochinele coapte şi de ciocolata cu lapte. Se bea foarte uşor datorită echilibrului foarte bun dintre aciditatea sa suculentă şi taninurile coapte, bine şlefuite. Postgustul este lung, uşor condimentat, fructat şi electrizant.
asociere culinara | Se poate servi cu carne de pasare, paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente, branzeturi mature, deserturi cu ciocolata neagra, mancare marocana si libaneza.
temperatura de servire | 15 - 18 grade Celsius ( vara se poate consuma usor racit la 12-14 grade C )
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de peste sau o branza, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Strugurii ajunsi la maturitate deplina sunt culesi manual, printr-un proces de selectie calitativa a celor mai bune boabe, si sunt depozitati in ladite de maximum 12 kg. Ajunse la crama, boabele sunt aclimatizate, pentru o procesare optima, apoi sunt trecute printr-un desciorchinator Oscillis, procesarea fiind gravitationala. Pentru fermentare, strugurii sunt depusi in tancuri de diferite dimensiuni, pentru a mentine un bun control al boabelor si a pastra aroma strugurilor. Maturarea se realizeaza in stejar predominant frantuzesc, atata vreme cat vinul evolueaza, iar acest proces este controlat zilnic de expertii cramei. Folosind tehnologii avansate si procedee traditionale manuale, se dezvolta un sistem de procesare ideal pentru a crea un vin de inalta calitate.
Cumpara vinuri premium romanesti produse la Crama Rasova
Gama Crama Rasova e compusa din vinuri proaspete, usoare si tinere. Majoritatea provin din productia aniilor 2016 - 2017, doar cateva din productia anului 2015.
Cumpara vinurile premium care fac parte din Colectia Crama Rasova
Podgoria Murfatlar se afla in sud-estul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Dobrogea este o zona prielnica pentru cultivarea vitei-de-vie. Chiar daca inainte de invazia filoxerei (1884), nu se vorbea despre viile de la Murfatlar, Medgidia sau Cernavoda, aici au aparut cele mai vechi scrieri despre via si vinul de pe pamantul romanesc. Acestea ii apartin poetului Ovidiu, exilat la Tomis din porunca imparatului Aurelian. Scytia Minor (in prezent Dobrogea) era cunoscuta pentru viile de aici, iar vinul obtinut facea obiectul schimburilor comerciale dintre traci si coloniile grecesti de la malul Marii Negre.
Calitatea deosebita a vinurilor de la Murfatlar se datoreaza, in primul rand, conditiilor de clima si de sol ale regiunii. Murfatlarul beneficiaza de o expunere prelungita la soare, de un regim de precipitatii mai sarac, chiar deficitar si de influenta Marii Negre, care actioneaza ca un regulator termic. Solul arid, cu un suport de calcar, este benefic obtinerii unor vinuri de calitate. Celebritatea podgoriei este data indeosebi de vinurile dulci, obtinute pe cale naturala din struguri cu un continut ridicat de zahar, culesi la supramaturare.
Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Murfatlar