Vin rosu | Sec | Cupaj din Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi | 2018 | Gitana Winery | Regiune Viticola: Valul lui Traian | Republica Moldova | Alcool: 14.5 %vol | Volum: 75 cl | Maturat 2 ani in butoaie mari de stejar si 14 luni in barrique-uri
note de degustare | Este un vinroşu rubiniu intens, cu reflexii purpurii cu buchet intens, bogat, cu arome de mure și fructe, la care se adaugă nuanțe de ciocolată, boabe de cafea, lemn dulce și marochin. Gustativ este echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens și complex și un post-gust rafinat, prelung, de prune și mure.
asociere culinara | Are nevoie de ceva timp pentru a arata toare aromele. Se asociaza perfect cu carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) sau cascavaluri invechite.
temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius..
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne rosie sau o branza veche, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: gitana.md, produse-moldovenesti.ro
Vinurile Gitana sunt vinuri complexe și elegante, create într-un stil deosebit, care reușesc să cuprindă în esența lor specificul și caracterul zonei din care provin, Valul lui Traian. Experții în domeniu susțin că această regiune este este una dintre cele mai bune din Republica Moldova pentru cultivarea soiurilor de struguri pentru vinurile roșii și licoroase, datorită condițiilor de mediu, asemănătoare celor din renumitele zone viticole Bordeaux (Franța) și Piemont (Italia).
Din colecţia Premium Gitana vine acest vin rezervă matur, de un roşu seducător, maturat pe o perioadă de 10-12 luni în baricuri de 225l şi învechit minimum 2 ani în butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi culeşi manual din zona Valul lui Traian şi vinificat tradiţional folosind echipamente moderne. Vinul este elegant şi prezintă un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat şi structurat.