Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Marama Feteasca Regala 2021 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Marama Feteasca Regala 2021 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Culoare: alb
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Regala
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Segarcea - Dealurile Craiovei
Brand: Marama | Segarcea
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2021
Treapta de calitate: Segarcea DOC
Tarie alcoolica (% vol.): 12,2
Volum nominal: 75 cl

Producator: Domeniul Coroanei SEGARCEA
Cod produs: vn-sgr-032
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

67,00 LEI
Fara TVA: 56,30 LEI

Info produs

Marama Feteasca Regala 2021 | Domeniul Coroanei Segarcea | Segarcea

Vin Alb | Sec | Feteasca Regala 100% | 2021 | DOC CMD Segarcea | Alcool: 12,2 % vol. | Volum: 75 cl | producator Domeniul Coroanei Segarcea | podgoria Segarcea - Dealurile Craiovei | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania

note de degustare | Cu siguranta cel mai aparte vin din colectie, Feteasca Regala iese pentru prima data din crama pentru a rasfata papilele gustative ale iubitorilor de vinuri. Feteasca Regala este un vin cu prestanta si rafinament, demn de a face parte din suita vinurilor autentic romanesti si de calitate exceptionala. Este un vin de culoare galbena cu reflexe verzui, specifica acestui soi, un vin tanar si plin de prospetime.

asociere culinara | Vinul se potriveste ca insotitor de crustacee (creveti, homari, crabi, languste etc.) sau peste mai gras, dar si de carne de pasare (pui, gaina, curcan etc.) sau de miel la gratar.

temperatura de servire | 11 - 13 grade Celsius. 

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne alba, peste sau o branza fina, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

 

Surse: domeniulcoroanei.com, onvpv.ro, agerpres.ro

MARAMA este tesatura fina din fir de aur si matase, unica in lume, care innobileaza laolalta eleganta si simplitatea de a fi. Parte din portul tradițional românesc, era purtata pe cap cu demnitate atat de regina, cat si de femei mandre in sarbatori. MARAMA este colectia fara de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita 100% românesti, o colectie dedicata omului care-si poarta istoria si traditiile in inima. Marama infatiseaza elementul unic in lume al portului popular romanesc. Este vesmantul delicat, de o noblete si eleganta fermecatoare, purtat cu mandrie atat de catre femeile simple de la tara in zile de sarbatoare, cat si de regine iubite si iubitoare. Croita din borangic, marama necesita o rabdare nemasurata si o iscusinta deosebita. Mainile dibace ale femeilor se imbratiseaza rand pe rand, pentru a crea unul dintre cele mai valoroase elemente autentice ale culturii noastre. Tainele maramei se regasesc si in vinurile din colectia ce ii poarta numele: maiestrie desavarsita, pricepere de necontestat si autenticitate.
 

Dupa 50 de ani de comunism, dupa o perioada post-comunista de nepasare, Domeniul Coroanei Segarcea a fost preluat chiar de ziua regalitatii, 10 mai 2002. Prin intreaga investitie facuta de catre familia Anghel, s-a urmarit readucerea la viata a valorilor regale si a celor mai inalte standarde de elaborare a vinului. Incepand cu 2005, plantatia de 300 ha a fost complet refacuta, respectandu-se arhitectura din perioada monarhiei: 60% din suprafata destinata soiurilor negre si 40% celor albe. Restaurarea cramei s-a facut prin extinderea cladirii initiale in jurul nucleului ridicat aici la inceputul sec. al XX-lea. Au fost pastrate atat modelul arhitectural al cramei vechi, cat si tehnica de vinificatie gravitationala. Metodele traditionale de vinificatie sunt implementate prin echipamente de ultima generatie, iar elaborarea vinurilor este urmarita direct de proprietari, principalele repere fiind trasate de catre consultantul oenolog din Franta, doamna Ghislaine Guiraud.

Cumpara de aici vinurile premium produse de catre Domeniul Coroanei Segarcea

 

Domeniul Coroanei Segarcea este numele generic de brand pentru gama completa destinata HoReCa si magazinelor specializate si e alcatuita din subgamele: PrestigePrestige Vinuri Rare si Vinuri de colectie. Toate aceste produse vorbesc despre cea mai profunda filosofie a brandului: calitate inalta sub blazonul regalitatii.

 

Centrul viticol Segarcea este asezat in Campia Romana, la 29 km sud de Craiova (judetul Dolj) si se afla in Podgoria Dealurile Craiovei. Cultivarea vitei de vie si producerea vinului pe aceste meleaguri este mentionata scriptic inca din 1557, intr-un document prin care Patrascu cel Bun, tatal lui Mihai Viteazul, daruia ca zestre 'pamanturile Segarcei, fiicei sale Maria’. La aceea vreme, viile si vinurile Segarcei erau binecunoscute. Centrului viticol Segarcea, alaturi de alte 27 de centre viticole ale Romaniei, i s-a dat dreptul sa produca vinuri cu denumire de origine controlata inca din 1929, prin Decretul Consiliului de Ministri din 25 mai.

Cumpara de aici vinurile premium produse in Podgoria Dealurile Craiovei - Centrul viticol Segarcea

 

DOC CMD Segarcea | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Segarcea, prevederilor impuse de legislatia nationala si europeana. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. pentru vinurile albe si roze si min. 12% vol. pentru vinurile rosii.

CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (pentru vinurile albe si roze min. 187 g/l, pentru vinurile rosii min. 204 g/l).

Cumpara de aici vinuri premium DOC CMD Segarcea si de aici vinuri premium DOC CT Segarcea

 

Surse: domeniulcoroanei.com, onvpv.ro, agerpres.ro

Produse inrudite (4)