Vin Rosé/ Roze | Sec | Tamaioasa Roza* 100% | 2020 | DOC CMD Segarcea* | Alcool: 12.8 % vol. | Volum: 75 cl | producator Domeniul Coroanei Segarcea* | podgoria Dealurile Craiovei - Segarcea* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania
note de degustare | Tamaioasa Roza este un strugure care face parte din aceeasi familie cu soiul nobil Muscat Rouge de Frontignan, care se gasea odata in sudul Frantei, in regiunea Frontignan; in aceasta familie intra si Tamaioasa Romaneasca. Un soi salvat de la extinctie, odata cu relansarea, dupa 2002, a podgoriei din Segarcea, a reusit sa isi gaseasca recunoasterea internationala in doar cativa ani de existenta pe piata. Este un soi cu arome delicate de piersica bine coapte, caise albe si fructe rosii de padure. Se potriveste oricarei perioade din an datorita caracterului sau mai degraba demi-sec decat demi-dulce cum ne-au obisnuit pana acum rose-urile pana acum.
asociere culinara | Este insotitorul ideal al pate-ului de ficat sau din vanat, fie al deserturilor cremoase sau dulci.
temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de vanat sau un desert artizanal, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: domeniulcoroanei.ro, agerpres.ro, onvpv.ro,
Dupa 50 de ani de comunism, dupa o perioada post-comunista de nepasare, Domeniul Coroanei Segarcea a fost preluat chiar de ziua regalitatii, 10 mai 2002. Prin intreaga investitie facuta de catre familia Anghel, s-a urmarit readucerea la viata a valorilor regale si a celor mai inalte standarde de elaborare a vinului. Incepand cu 2005, plantatia de 300 ha a fost complet refacuta, respectandu-se arhitectura din perioada monarhiei: 60% din suprafata destinata soiurilor negre si 40% celor albe. Restaurarea cramei s-a facut prin extinderea cladirii initiale in jurul nucleului ridicat aici la inceputul sec. al XX-lea. Au fost pastrate atat modelul arhitectural al cramei vechi, cat si tehnica de vinificatie gravitationala. Metodele traditionale de vinificatie sunt implementate prin echipamente de ultima generatie, iar elaborarea vinurilor este urmarita direct de proprietari, principalele repere fiind trasate de catre consultantul oenolog din Franta, doamna Ghislaine Guiraud.
Cumpara de aici vinurile premium produse de catre Domeniul Coroanei Segarcea
Domeniul Coroanei Segarcea este numele generic de brand pentru gama completa destinata HoReCa si magazinelor specializate si e alcatuita din subgamele: Prestige, Prestige Vinuri Rare si Vinuri de colectie. Toate aceste produse vorbesc despre cea mai profunda filosofie a brandului: calitate inalta sub blazonul regalitatii.
Vinuri rare este denumirea unui mini-colectii de 3 vinuri, integrate prin expresie, complexitate si tehnici de vinificare in gama Prestige. Am punctat caracterul special al soiurilor care compun aceasta subgama oferindu-le ambalajul deosebit intrebuintat pana acum in exclusivitate pentru Tamaioasa Roza.
Colectia cuprinde 2 soiuri – Marselan si Viognier – care, in ciuda eforturilor podgorenilor romani, nu au avut rezultate remarcabile in Romania, singurul pamant in care si-au descoperit o a doua casa fiind cel al Segarcei. Cel de-al 3-lea soi, deja consacrat, este deja cunoscuta Tamaioasa Roza, un strugure unicat, salvat in extremis in timpul replantarilor din 2005-2008 prin recoltarea de ochiuri de pe butuci vechi de un secol. Acesti martori ai istoriei inca traiesc si rodesc, rodul lor contribuind la crearea experientei indescriptibile a acestui vin.
Cumpara de aici vinurile care fac parte din gama Domeniul Coroanei Segarcea Prestige Vinuri Rare
Tamaioasa Roza - Sinonim cu Muscat Rouge de Frontignan. Din plantatia istorica, refacuta complet, s-a pastrat o parcela cu Tamaioasa Roza, de peste 100 de ani. Multiplicarea Tamaioasei Roze s-a facut folosind ochi prelevati anual din cei aproximativ 2.000 de butasi care au supravietuit in podgoria de la Segarcea timp de un secol. In prezent exista o suprafata de 14ha plantate cu acest soi, Domeniul Coroanei Segarcea fiind unicul posesor al acestui strugure. Strugurii de Muscat exista in 3 sortimente: alb, rosu si negru, cei rosii fiind prezenti numai la Segarcea.
Cumpara vinuri premium romanesti care includ si soiul de Tamaioasa Romaneasca sau Roza
Centrul viticol Segarcea este asezat in Campia Romana, la 29 km sud de Craiova (judetul Dolj) si se afla in Podgoria Dealurile Craiovei. Cultivarea vitei de vie si producerea vinului pe aceste meleaguri este mentionata scriptic inca din 1557, intr-un document prin care Patrascu cel Bun, tatal lui Mihai Viteazul, daruia ca zestre 'pamanturile Segarcei, fiicei sale Maria’. La aceea vreme, viile si vinurile Segarcei erau binecunoscute. Centrului viticol Segarcea, alaturi de alte 27 de centre viticole ale Romaniei, i s-a dat dreptul sa produca vinuri cu denumire de origine controlata inca din 1929, prin Decretul Consiliului de Ministri din 25 mai.
Cumpara de aici vinurile premium produse in Podgoria Dealurile Craiovei - Centrul viticol Segarcea
DOC CMD Segarcea | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Segarcea, prevederilor impuse de legislatia nationala si europeana. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. pentru vinurile albe si roze si min. 12% vol. pentru vinurile rosii.
CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (pentru vinurile albe si roze min. 187 g/l, pentru vinurile rosii min. 204 g/l).
Cumpara de aici vinuri premium DOC CMD Segarcea si de aici vinuri premium DOC CT Segarcea
Surse: domeniulcoroanei.ro, agerpres.ro, onvpv.ro