Rosu | Sec | PINOT NOIR | 2017 | producator Crama Petro Vaselo* | podgoria Recas – regiunea viticola Dealurile Banatului | Romania | Recas DOC** | Alcool: 13.5 % vol. | Zahar: 0.32 g/l | Aciditate Totala: 6.08 g/l | Volum: 75 cl | Vinificator: Marco Feltrin | Baricat 10 luni
note de degustare: O combinație între eleganța soiului Pinot Noir și terroir-ul unic al locului. Rezultatul este singular și irepetabil, o interpretare fascinantă a acestui soi. Ușoare note florale și de cireș, cu taninuri blânde și un postgust balsamic.
asociere culinara: Preparate din carne alba, melci.
temperatura de servire: 16 - 18 grade C
(1) Scopul Petro Vaselo este de a obtine vinuri de calitate, unice si usor de recunoscut, iar totul incepe prin cunoasterea soiului de struguri si a conditiile in care au ajuns la maturitate. Pentru echipa banateana este important sa se pastreze intacte caracteristicile organoleptice ale vinului si de aceea ei aleg sa nu filtreze vinul. Astfel pe etichetele vinurilor apare mentiunea nefiltrat, aceasta fiind o dovada de autenticitate a produselor.
(2) Crama Petro Vaselo are o suprafata totala de 172 de hectare in jud. Timisoara, aproape toate cu orientare sudica, dintre care 42 sunt cu vita-de-vie. Aceasta a fost cultivata in 2005 si 2009 si este o vie biologic certificata (din 2013) unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin 2 selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. Dexteritatea vinificatorilor joaca un rol fundamental in evolutia de fermentatie si rafinare. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul si astfel la sfarsitul fermentatiei nu se adauga nici un fel de antioxidant.
(3) Brandul Petro Vaselo are mai multe game de vinuri linistite: Entry level - Alb de Petro Vaselo, Rosu de Petro Vaselo, Rose de Petro Vaselo; Middle high level - Otarnita, Ovas, Maletine si Top level - Melgis; precum si o linie de spumante: Bendis Rose, Bendis Zenith, Bendis Nadir. Au lansat in 2013 si un PV Grand Cru.
(4) Recas DOC - Vin de calitate superioara cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul podgoriei Recas, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Recas”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim: 187 g/l la soiurile de Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon daca vor purta mentiunea traditionala D.O.C. – C.M.D. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de min. 11,0% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.