Vin Rosu | Sec | 2018 | Cabernet Sauvignon | DOC CMD Murfatlar | Alcool: 14 % vol. | Volum: 75 cl | brand Crama Rasova* | producator Crama Rasova* | podgoria Murfatlar* | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania
note de degustare | Este un Cabernet direct, intens şi energic si complex. Se exprimă în straturi aromatice dense de coacăze negre, violete, vişine amărui, ardei verde şi ciocolată, cu senzaţii lejere de condimente exotice. Gustativ, este suculent, cu o aciditate de vişine coapte şi cireşe amărui, şi cu taninuri atletice, ce-i conferă o astringentă lejeră. Tente uşoare de condimente şi vanilie aduc un plus de rafinament în postgustul lung, dinamic şi savuros.
asociere culinara | Un vin rosu excelent pentru preparatele din carne de porc, vita, pastrama de miel, batalul dobrogean dar si branzeturi maturate
temperatura de servire | 15 - 18 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Strugurii ajunsi la maturitate deplina sunt culesi manual, printr-un proces de selectie calitativa a celor mai bune boabe, si sunt depozitati in ladite de maximum 12 kg. Ajunse la crama, boabele sunt aclimatizate, pentru o procesare optima, apoi sunt trecute printr-un desciorchinator Oscillis, procesarea fiind gravitationala. Pentru fermentare, strugurii sunt depusi in tancuri de diferite dimensiuni, pentru a mentine un bun control al boabelor si a pastra aroma strugurilor. Maturarea se realizeaza in stejar predominant frantuzesc, atata vreme cat vinul evolueaza, iar acest proces este controlat zilnic de expertii cramei. Folosind tehnologii avansate si procedee traditionale manuale, se dezvolta un sistem de procesare ideal pentru a crea un vin de inalta calitate.
Cumpara vinuri premium romanesti produse la Crama Rasova
Gama Crama Rasova e compusa din vinuri proaspete, usoare si tinere. Majoritatea provin din productia aniilor 2016 - 2017, doar cateva din productia anului 2015.
Cumpara vinurile premium care fac parte din Colectia Crama Rasova
Podgoria Murfatlar se afla in sud-estul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Dobrogea este o zona prielnica pentru cultivarea vitei-de-vie. Chiar daca inainte de invazia filoxerei (1884), nu se vorbea despre viile de la Murfatlar, Medgidia sau Cernavoda, aici au aparut cele mai vechi scrieri despre via si vinul de pe pamantul romanesc. Acestea ii apartin poetului Ovidiu, exilat la Tomis din porunca imparatului Aurelian. Scytia Minor (in prezent Dobrogea) era cunoscuta pentru viile de aici, iar vinul obtinut facea obiectul schimburilor comerciale dintre traci si coloniile grecesti de la malul Marii Negre.
Calitatea deosebita a vinurilor de la Murfatlar se datoreaza, in primul rand, conditiilor de clima si de sol ale regiunii. Murfatlarul beneficiaza de o expunere prelungita la soare, de un regim de precipitatii mai sarac, chiar deficitar si de influenta Marii Negre, care actioneaza ca un regulator termic. Solul arid, cu un suport de calcar, este benefic obtinerii unor vinuri de calitate. Celebritatea podgoriei este data indeosebi de vinurile dulci, obtinute pe cale naturala din struguri cu un continut ridicat de zahar, culesi la supramaturare.
Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Murfatlar