Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Regno Feteasca Neagra 2020 | Cramele Recas | Recas

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Regno Feteasca Neagra 2020 | Cramele Recas | Recas

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Recas
Brand: Regno Recas
Regiune viticola: Dealurile Banatului - RO
Anul de recolta: 2020
Treapta de calitate: Recas DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 14,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Cramele RECAS
Cod produs: vn-crs-024
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

39,00 LEI
Fara TVA: 32,77 LEI

Info produs

Regno Feteasca Neagra 2020 | Cramele Recas | Recas

Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra | 2020 | DOC CMD Recas* | Alcool: 14.5 % vol. | Volum: 75 clbrand Regno* | producator Cramele Recas* | podgoria Recas* | regiunea viticola Dealurile Banatului | Romania | Vinificatori: Hartley Smithers (AUS) si Nora Iriate (SPA)

note de degustare | Un vin rosu visiniu inchis cu reflexe violacee, limpiditate buna. Arome intense de fructe (cirese negre, mure, prune), cu usoare tente de fum. Aciditate buna, corp mediu, taninuri tinere, final de prune afumate.

asociere culinara | Potrivit cu branzeturi semitari (cascaval), preparate romanesti (chiftelute, carnaciori, vinete umplute, ostropel de pui, tochitura moldoveneasca).

temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura o branza cu chimen sau un preparat pe baza de carne rosie, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramelerecas.ro, onvpv.ro, trendshrb.ro, agerpres.ro

Cramele Recas este o societate privata cu capital romano - britanic, infiintata in 1998, ce exploateaza o suprafata de vita de vie pentru struguri de vin de aprox. 909 hectare (887 in Recas si 22 hectare in Minis), la care se vor mai adauga inca 32 hectare ce intra pe rod in 2017 in Recas si inca 175 hectare planificate pentru plantare in urmatorii 2 ani. Atat via cat si crama au fost complet modernizate pentru a putea controla pe deplin procesul de productie, folosind cele mai noi metode. Peste 600 de hectare au fost replantate intre 1999 si 2015, folosind cel mai mare stoc de vita de vie de calitate din Franta si Italia. Vinaria a fost complet dotata cu otel inoxidabil, rezervoare cu temperatura controlata automat pentru fermentarea si stocarea vinului.

Cumpara de aici vinurile premium produse de Cramele Recas

 

Gama de vinuri Regno Recas reprezinta omagiul producatorului adus terroir-ului banatean, cu ocazia celor 25 de ani de la infiintarea Cramelor Recas. Gama contine 7 etichete: 3 vinuri albe seci (Sauvignon Blanc, Rheinriesling, Pinot Grigio), 1 roze demisec si 3 vinuri rosii seci (Feteasca Neagra, Pinot Noir, Syrah).

Etichetele sunt realizate de pictorita Valentina Irina Ciobanu care s-a inspirat din tehnica pictorului renascentist Giuseppe Arcimboldo, cunoscut mai ales datorita figurilor alegorice executate prin combinatia diverselor obiecte si vietuitoare (fructe, legume, pesti, pasari, carti etc.), legate metaforic de subiectul reprezentat.

Valentina Irina Ciobanu s-a folosit de portret pentru etichetele gamei, reprezentand personalitatea olfactiv-gustativa a fiecarei categorii de vin. Astfel, vinurile albe seci poarta etichete cu portrete albe, feminine, ce amintesc de registrul floral, citric si vegetal caracteristic acestora. Vinurile roze sunt ilustrate prin portrete feminine ce scot in evidenta prospetimea fructelor rosii si a florilor, tipice pentru acest tip de vin. Pentru vinurile rosii, portretele sunt androgine, au o compozitie mandra si incitanta si sunt alcatuite din fructe rosii si negre, condimente si struguri negri.

Dopul sticlelor acestei game este realizat dintr-un material ecologic elastic si rezistent in timp, ce garanteaza necontaminarea vinului cu microorganismele nocive intalnite in dopurile clasice de pluta.

Cumpara de aici vinurile premium din colectia Regno Recas

 

Podgoria Recas cuprinde orasul Recas si satele Izvin, Herneacova, Petrovaselo si Stanciova, toate situate in jud. Timis, si e vestita pentru viile sale. Orasul Recas se afla la 25 de km de Timisoara. Plantatiile viticole beneficiaza de expozitie sudica, sud-vestica sau sud-estica, majoritatea dintre ele fiind situate pe pante line si platouri. Conditiile sunt extrem de favorabile producerii vinurilor rosii de calitate. Vinurile obtinute pe solurile bogate in oxizi de fier au o culoare rosie stralucitoare, sunt fine si cu o personalitate marcanta.

Primele mentiuni despre cultura vitei de vie in zona Banatului vin din perioada Imperiului Roman, in sec. al III-lea. Legende mai vechi spun ca pe aceste pamanturi s-a nascut si a copilarit Bachus, zeul vinului la daci. Grecii adopta numele de Bachus - Dyonisos iar romanii ii spun tot Bachus.
Cel mai vechi document despre plantatiile de vie de la Recas dateaza din 1447, cand Mihail de Ciorna, Banul Severinului cumpara viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 de florinti de aur.
Din 1772 si pana in 1786, in regiune au emigrat, de buna voie sau din cauza saraciei, un numar mare de svabi, locuitori din Bavaria, din zona Ulm, zona in care se vorbea dialectul Schwaben. Svabii au continuat traditia viticola a zonei. Din pacate regimul comunist le-a nationalizat viile si le-a trecut la noua intreprindere socialista Gostat. Multi dintre ei au continuat insa sa lucreze aici.  

Cumpara de aici vinuri premium din Podgoria Recas

 

DOC CMD Recas | Vin de calitate superioara cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul podgoriei Recas, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini 'DOC Recas'. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor, care trebuie sa fie de minim: 187 g/l la soiurile de Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de min. 11,0% vol.

Cumpara de aici vinuri premium DOC CMD Recas

 

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Surse: cramelerecas.ro, onvpv.ro, trendshrb.ro, agerpres.ro

 

Produse inrudite (4)