Vin Rosu | Sec | 2013 | Cupaj de Sangiovese 85% si Cabernet Sauvignon 15% | Morellino di Scansano DOCG | Alcool: 12,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Santa Maria* | producator Marchesi de Frescobaldi* | regiunea viticola Toscana* | Italia
note de degustare | Un vin echilibrat, catifelat, cu arome delicate de fructe negre coapte (cirese, mure, coacaze, afine) si florale de violete, printre care se strecoara note fine de condimente ( nucsoara, piper alb) si lemn dulce.
asociere culinara | Alaturi de mancaruri din iepure sau pui, branza mediu maturata.
temperatura de servire | 16 – 18 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se poate pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne de iepure sau o branza, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: halewood.com.ro
De 30 de generatii, familia florentina Frescobladi este devotata producerii de vinuri toscane de mare calitate. Cu scopul de a fi cel mai mai renumit producator de vin toscan, familia Frescobaldi crede in respectarea pamantului, regiunii, se straduieste sa obtina cei mai buni struguri, investeste in tehnologia de comunicare si in dezvoltarea profesionalismului oamenilor sai.
Cumpara vinuri premium produse in Italia de catre Marchesi de Frescobaldi
Morellino di Scansano DOCG este un vin rosu italian produs in zona deluroasa a satului Scansano, Maremma, regiunea de coasta a Toscanei. In aceasta zona strugurele Sangiovese se numeste Morellino. Se spune ca numele de Morellino ar veni de la morello = maron, care este culoarea cailor din zona. Numele ar putea veni si de la ciresele morello, niste cirese de un rosu inchis, acre si pline de aciditate. Vinul care a primit statutul de vin DOC in 1978, iar in 2007 a fost trecut la DOCG este produs din cel putin 85% struguri Sangiovese, care este de altfel baza si pentru vinurile toscane Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Restul de 15% poate fi format din orice varietati de struguri rosii ne-aromatici aflati in lista alcatuita si reactualizata periodic de catre autoritatile toscane care reglementeaza productia de vin.
Surse: halewood.com.ro