Vin alb | Sec | Șarba | DOC Cotesti | Alcool: 12 % vol. | Zahar rezidual: 2.7 g/l | Aciditate 5,65 g/l | podgoria Cotesti | producator Crama Garboiu | Romania
note de degustare | Cu o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.
asociere culinara | Se recomanda asocierea cu pui, peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), dar in special cu ficat de gasca in sos de portocala, sardine la grill, carpaccio de langustine.
temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un platou cu fructe de mare sau niste paste artizanale, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramagirboiu.ro, onvpv.ro
Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de hectare in comuna Cotesti, o zona cu o vasta traditie in viticultura. Patrimoniul viticol al cramei este format din vite de vie autohtone (Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra) si internationale (Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Merlot, Gewurztraminer, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).
Cumpara vinurile premium romanesti produse de Crama Girboiu
Șarba este un soi romanesc de struguri albi, relativ nou, obtinut la Odobești, din soiul Riesling italian. A fost omologat în 1972 si poarta numele unui deal din cadrul podgoriei. La inceput a fost cultivat doar pe Dealul Șarba, dar apoi a cuprins podgoriile din sudul Moldovei (Odobești, Cotești, Dealurile Bujorului, Zeletin), precum si zonele colinare din Muntenia si Oltenia (Dealurile Buzăului, Dealu Mare, Ștefănești, Drăgășani). Șarba este considerat un vin specific al Odobeștilor, datorită faptului că ''păstrează foarte bine specificul locului de producere'' (acad. Valeriu D. Cotea si colaboratorii – Podgoriile si vinurile României).
Din Șarba se obtin vinuri de calitate superioara, cu o tarie alcoolica de 11,5 - 12,5% vol. Este un vin usor, semiaromat, cu o aciditate potrivita, de culoare galben-verzuie si permite diferite asocieri culinare. Se potriveste perfect cu preparate din carne de pasare si legume.
Cumpara vinurile premium romanesti care fac parte din colectia Bacanta
Podgoria Cotesti (localitati in jud. Vrancea si in jud. Buzau) este caracterizata prin conditii climatice deosebit de favorabile si un sol bogat in minerale – unic in partea de sud-est a Romaniei. Podgoria Cotesti este amplasata pe sectorul sudic al piemontului vrancean din estul Carpatilor si Subcarpatilor, in continuarea Podgoriilor Panciu si Odobesti de la nord, impreuna cu care formeaza cunoscutele Podgorii Vrancene sau Putnene. Podgoria este amplasata intre Valea Milcovului si Valea Ramnei.
Cumpara vinurile premium romanesti produse in podgoria Cotesti
DOC Cotesti - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine numai in perimetrul podgoriei Cotesti, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Cotesti. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 9,0% vol. si max. 15% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.
Cumpara vinuri premium Cotesti DOC | Cotesti DOC CMD | IG Dealurile Vrancei
Surse: cramagirboiu.ro, onvpv.ro