Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Cutia Paleologu 3L | Crama Oprisor | Plaiurile Drancei

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Cutia Paleologu 3L | Crama Oprisor | Plaiurile Drancei

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Plaiurile Drancei
Brand: Cutia Paleologu | Crama Oprisor
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2008
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 14,0
Volum nominal: 3,0 L | 1 sticla double-magnum, cutie

Producator: Crama OPRISOR - Carl Reh Winery
Cod produs: vn-opr-031
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

650,00 LEI
Fara TVA: 546,22 LEI

Info produs

Cutia Paleologu 3L | Crama Oprisor | Plaiurile Drancei

STOC ZERO

Vin Rosu | Sec | Cupaj de Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Shiraz si Feteasca Neagra | 2008 | IG Dealurile Olteniei IG* | Alcool: 14,0% vol. | Volum: 300 cl | producator Carl Reh Winery - Crama Oprisor*brand Arta si Vin - Cutia Paleologu* | podgoria Plaiurile Drancei* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania

note de degustare | Hammer-man se prezinta la datorie si te loveste cu ciocanul in frunte cat poate de tare. Este singura explicatie plauzibila pentru atacul brutal si naucitor al acestui vin, care debuteaza cu senzatiile tari dobandite din Cabernet Sauvignon si Dornfelder. Insa, la fel cum Institutul de Cercetari Corective va izbuti sa “curete” omul de poverile neomeniei, Feteasca Neagra si Shiraz-ul intervin destul de repede, pentru a vindeca socul initial si pentru a corecta manifestarile abuzive ale celor doi “grei”. Dupa cateva inghitituri (este imposibil sa apreciezi intregul dintr-o singura incercare), menite sa modifice probabil palierele liminale ale perceptiei, vinul se redefineste, se recompune, fragmentele se ordoneaza coerent, ca piesele unui puzzle. Se nasc fructe negre de padure, ceaiuri negre si cirese negre. In urmatorul pas, aceste senzatii intunecate se invelesc intr-o urma de pruna afumata, care confera catifelare si senzatii caramelizate, pentru ca finalul sa concentreze intr-o logica interna perfecta ciocolata neagra si cacao pura, cu vagi senzatii glicerice, intr-un postgust lung, cu foarte putine, dar foarte expresive urme de condiment. 

asociere culinara | carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) sau vanat si branzeturi fermentate.

temperatura de servire | 18 - 20 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie de foarte buna calitate si ambalat corespunzator.

 

Surse: crama-oprisor.ro, onvpv.ro

Primele mentiuni scriptice ale locurilor unde se afla Crama Oprisor le descoperim in scrierile lui I.C. Filitti. Mosiile boierilor olteni de pe Valea Drincei sunt mentionate in documente inca din secolul al XV-lea. Dupa anul 1688 Constantin Brancoveanu este foarte preocupat de pamanturile din zona, cunoscute pentru productia de vin de cea mai buna calitate. Astfel, la 13 august 1708 el emite un document prin care da fiului sau Matei Brancoveanu o parte din mosie, in acest inscris specificandu-se in mod deosebit viile care tineau de satele de pe Valea Drincei.

In august 1994, se infiinta in Romania, firma Carl Reh Trading, cu scopul de a selecta vinuri romanesti pentru piata internationala. Investitia era facuta de o companie germane Reh Kendermann, pe malul stang al Vaii Drincei, unde existau ramasitele unei crame construite prin anii ’70. In anii ’90 aceasta firma devenise cel mai prestigios exportator de vinuri din Germania. Istoria firmei germane se confunda cu istoria familiei Carl Reh, care construia in anii ’20 ai sec. 20, in SV Germaniei, pe Valea Moselei, la Leiwen, prima crama (una dintre cele mai mari si mai moderne in epoca).

In iunie 1997, Carl Reh Trading s-a stabilit la Oprisor, hotarand sa produca vinuri proprii, din strugurii de pe plantatiile din podgoriile oltenesti ale Mehedintiului. In anul 1998, Carl Reh Trading devine Carl Reh Winery, iar in anul 2000, aceasta din urma, devine proprietara Cramei Oprisor si incepe replantarea unei suprafate de 250 ha de vita de vie.

Cumpara vinurile premium produse de Crama Oprisor

 

Cutia Paleologu este cel mai complex concept artistic lansat pana acum pe piata vinului si cel mai bahic demers din lumea artelor – asa ar putea fi rezumata lansarea Cutiei Paleologu, un punct culminant in ceea ce inseamna relatia dintre arta si vin. In acest proiect, arta si vinul nu mai sunt separate, ci parti ale unui intreg. Arta ESTE vin, iar Vinul ESTE arta.

Cutia Paleologu este “ciocanul” unuia dintre homunculii artistului (“botezat” Hammer-man), obiect de arta expus in cadrul expozitiei “Traumatic Area” ca parte integranta a unui univers de indivizi decerebrati, mancurtizati, actori si promotori ai traumei, un loc in care fiecare este silit sa-si asume partea sa de vina pentru imperfectiunile lumii.

“Traumatic Area – Cutia Paleologu” reprezinta a V-a etapa din Proiectul Uman, un plan de anvergura alcatuit din 24 de etape (cate una la fiecare doi ani), la finalul carora va fi dat in folosinta Omodromul, rezultat al muncii Institutului de Cercetari Corective. Toti cei care vor intra in Omodrom vor iesi “corectati”, curatati de “lacomie, ura, lene, mandrie si alte nevolnicii”, dupa cum explica si caietul expozitiei.

Evident, tinta unui asemenea proiect nu este Omodromul in sine, ci Omul perfect, readus in starea inocentei si curateniei paradisiace. Perfectiunea ca tinta este, fara indoiala, o utopie, insa - pentru ca nu conteaza destinatia, ci drumul – pasii facuti spre o asemenea tinta nu pot aduce decat noi si noi imbunatatiri, o evolutie permanenta, o reasezare si redefinire a fiecarui moment astfel incat progresul sa devina plauzibil.

Exista, la aceasta ora, 3.862 de sticle care ar putea ajunge la iubitorii de vin. Intre acestea, exista 33 de cutii-ciocan, continand 6 sticle magnum si o sticla dublu-magnum, dedicate polaritatilor care ne marcheaza astazi existenta: tinerete – batranete, putere – slabiciune etc. Aceste cutii vor circula prin lume in virtutea unui destin propriu, alegandu-si singure destinatarii. Fiecare dintre ele poarta un desen original, o digigrafie si o prisma-cheie. Daca se va intampla vreodata ca aceste cutii sa se intalneasca, ele vor scrie o noua poveste…

 

Podgoria Plaiurile Drancei este una dintre podgoriile cele mai sudice ale tarii iar centrele viticole ale podgoriei sunt situate in judetele Mehedinti si Dolj. Vinurile obtinute in aceasta podgorie sunt vinuri alcoolice, corpolente, bogate in extract si cu un continut ridicat in substante minerale.

Cumpara vinuri premium produse in Podgoria Plaiurile Drancei

 

Dealurile Olteniei IG | Vin de calitate superioara cu indicatie geografica (IG) ce se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul consacrat acestei destinatii. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 10,0% vol.

Cumpara vinuri premium romanesti IG Dealurile Olteniei
 

 

Surse: crama-oprisor.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (1)