Vin spumant nefiltrat | Alb | Brut | CRAMPOSIE SELECTIONATA si PINOT NOIR | 2018 | Alcool: 12 % | producator Crama Avincis | podgoria Dragasani | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Volum: 75 cl |
Din Cramposie Selectionata si Pinot Noir s-a nascut primul Spumant Nefiltrat de la Crama Avincis obtinut prin fermentare si maturare in aceasta sticla timp de 36 de luni urmat de o degorjare partiala, pastrandu-se o parte din drojdii in masa vinului pentru a-i conferi o personalitate unica care reflecta Terroirul de Vis al Podgoriei Dragasani
asociere culinara | Branza de capra proaspata, sparanghel, sushi, peste, foie gras, paste si carne cu sosuri pe baza de unt.
temperatura de servire | 6 - 8 grade Celsius.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin spumant premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de foie gras sau o branza proaspata, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: avincis.ro, onvpv.ro, agerpres.ro
Avincis este continuarea unei povesti de familie, cu pasiune pentru vinuri si lucru bine facut, care a inceput inca din anul 1927. Maria Ramniceanu si sotul ei, Iancu, care fusese numit in 1914 'Ofiter al Armatei Romane' de catre Ionel Bratianu, fondatorul Romaniei Mari, au cumparat in 1927 un conac in cel mai pur stil neoromanesc, stil inspirat din arhitectura ctitoriilor brancovenesti. In 2007, stranepoata acesteia, Cristiana Stoica impreuna cu sotul ei, Valeriu, reveneau aici, unde amintirile, frumusetea locului, calitatea vinurilor degustate le-au produs o mare bucurie. Au hotarat sa restaureze conacul familiei - Vila Dobruşa - si sa dea o noua viata domeniului de la Dragasani restituind farmecul de odinioara al acestei podgorii ce cunoscuse perioada sa de glorie la sfarsitul secolului al XIX-lea. Astazi, domeniul Vila Dobruşa, care si-a deschis portile pentru iubitorii vinului in vara anului 2011, cuprinde conacul, crama, 40 hectare de vita de vie, mai multe hectare de padure si amenajarea peisagistica.
Cumpara vinurile premium romanesti produse de Avincis la Vila Dobrusa.
Personalitatea vinurilor Avincis este data de terroir-ul Dragasanilor, in care se reunesc sevele, aromele si gusturile sublimate de vita de vie din sol, lumina soarelui si a lunii, vanturi si ploi, respiratia binefacatoare a Oltului, precum si experienta milenara a podgorenilor locului. Gama de vinuri Avincis contine vinuri albe, roze si rosii ce sunt destinate segmentului Horeca.
Cumpara vinurile premium romanesti din gama Avincis
Dragasani are toate premisele unei denumiri de origine controlata, in maniera franceza. Podgoria Dragasani a produs intotdeauna vinuri albe fine, racoroase, cu o aciditate buna. Vinurile rosii sunt produse in principal din Cabernet Sauvignon si din soiul local Negru de Dragasani. Situata pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunarii din Romania, podgoria Dragasani se intinde pe o lungime de 60 de km, intre Subcarpatii Getici in nord si Campia Romana in sud. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influente mediteraneene, principala sa caracteristica fiind echilibrul. Gratie situarii sale de-a lungul vaii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria se bucura de o buna umiditate, chiar si in cele mai calde luni ale verii.
Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Dragasani
Dragasani DOC | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul viticol al podgoriei Dragasani, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini 'DOC Dragasani'. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minimum 11,0% vol. pentru vinurile albe si minim 12,0% vol. pentru cele rosii.
Cumpara vinuri premium romanesti DOC Dragasani | vinuri DOC CMD Dragasani | vinuri IG Dealurile Olteniei
Surse: avincis.ro, onvpv.ro