Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Brunello di Montalcino 2007 | Villa le Prata

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Brunello di Montalcino 2007 | Villa le Prata

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi International: Sangiovese
Tara de provenienta: Italia
Podgorie: Montalcino | Italia
Brand: Villa Le Prata
Anul de recolta: 2007
Treapta de calitate: DOCG Montalcino | Italia
Tarie alcoolica (% vol.): 14,0
Volum nominal: 75 cl | 1 sticla, cutie

Producator: Villa Le Prata Montalcino | Italia
Cod produs: vn-vlp-002
Disponibilitate: Comanda

Pret:

275,00 LEI
Fara TVA: 231,09 LEI

Info produs

Brunello di Montalcino 2007 | Villa le Prata

| Rosu | Sec | Sangiovese Grosso | Le Prata | Montalcino | Italia | DOCG Montalcino | Alcool: 14 % | Aciditate: 5.7 g/l | Baricat: 3-5 ani | Lot: 1200 sticle |

note de degustare | Un vin foarte expresiv pe nas cu vișine și fructe roșii.Încă foarte proaspăt și plăcut cu unele note evidente de cirese și taninuri vizibile pana la final.

asociere culinara | Produse pe baza de vanat, tocanite sau branza maturata.

temperatura de servire | 16 - 18 grade C

ParereaSpecialistului :

"Villa le Prata Brunello din Montalcino 2007 Bine definit cu un miez inca proaspat de cirese si visine invelite in tuse de ciocolata si sangvinice. Tanini integrati dar structurati si ceva tuse tertiare. Vinul acum intra pe platou si incepe sa ofere placere maxima, cu un potential evident in fata. An excelent, vin asemenea."( Dan Micuda- provin.ro)

"Villa le Prata sunt un producator minuscul din Montalcino, o crama de familie, visul unui medic, Massimo Losappio, fost chirurg sef al spitalului din Montalcino, fermecat la batranete de activitatile oenologice din zona. Acum crama este condusa de catre Bernardo Losappio, fiul  acestuia, avocat de succes  si de catre sotia acestuia Anna Vittoria Brookshaw.

Faptul ca au vii in regiuni diferite le permite sa echilibreze foarte bine vinurile in functie de caracteristicile anului de recolta. In anii dificili rezulta vinuri peste media zonei, iar in cei buni exemplare deosebite.

De altfel si modul lor de vinificare (42 de luni in regim de lemn mixt: se incepe cu butoaie mici frantuzesti si se transfera apoi in botte) urmareste aceeasi idee, aflandu-se cumva la mijloc ca filozofie intre curentul traditional si cel modernist, chiar usor mai spre partea traditionalista din punctul meu de vedere." ( Dan Micuda ) 

Produse inrudite (4)