| Rosu | Sec | Sangiovese Grosso | Le Prata | Montalcino | Italia | DOCG Montalcino | Alcool: 14 % | Aciditate: 5.2 g/l | Baricat: 3,5 ani | Lot: 13000 sticle |
note de degustare | Un vin intens, care scoate în evidență un gust cu note care amintesc de cacao și cafea prăjită, fructe de padure, centrate pe un fruct de culoare închisă, cirese negre si afine, ce se termina cu senzații picante de piper negru. Bogat, de asemenea, taninos destul de pronunțat, intr-o progresie de gust decisiv și incisiv, până la un final amplu si lung.
asociere culinara | Produse pe baza de vanat, tocanite sau branza maturata.
temperatura de servire | 18 - 20 grade C
"Villa le Prata sunt un producator minuscul din Montalcino, o crama de familie, visul unui medic, Massimo Losappio, fost chirurg sef al spitalului din Montalcino, fermecat la batranete de activitatile oenologice din zona. Acum crama este condusa de catre Bernardo Losappio, fiul acestuia, avocat de succes si de catre sotia acestuia Anna Vittoria Brookshaw.
Faptul ca au vii in regiuni diferite le permite sa echilibreze foarte bine vinurile in functie de caracteristicile anului de recolta. In anii dificili rezulta vinuri peste media zonei, iar in cei buni exemplare deosebite.
De altfel si modul lor de vinificare (42 de luni in regim de lemn mixt: se incepe cu butoaie mici frantuzesti si se transfera apoi in botte) urmareste aceeasi idee, aflandu-se cumva la mijloc ca filozofie intre curentul traditional si cel modernist, chiar usor mai spre partea traditionalista din punctul meu de vedere." ( Dan Micuda )