Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

C'est Soir Feteasca Neagra Roze 2015/2016 | Crama Hermeziu | Iasi

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

C'est Soir Feteasca Neagra Roze 2015/2016 | Crama Hermeziu | Iasi

Culoare: rosé/ roze
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Iasi
Brand: C'est Soir | Crama Hermeziu
Regiune viticola: Dealurile Moldovei - RO
Anul de recolta: 2016
Treapta de calitate: Iasi Probota DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,8
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama HERMEZIU
Cod produs: vn-hrmz-004
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

44,00 LEI
Fara TVA: 36,98 LEI

Info produs

C'est Soir Feteasca Neagra Roze 2015/2016 | Crama Hermeziu | Iasi

Vin Rosé/ Roze | Sec | Feteasca Neagra | 2016 | DOC CMD Iasi Probota* | Alcool: 13,8% vol. | Volum: 75 cl | brand C'est Soir* | producator Crama Hermeziu* | podgoria Iasi - Probota* | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Romania | Oenolog: Gabriel Stoica (RO)

note de degustare | Vin de culoare roz intens cu nuante de cirese, cu aroma intensa, fructata, cu nuante de fructe rosii (cirese, visine) si gust placut, intens, sustinut de o aciditate buna, persistenta buna.

asociere culinara | Biftec tartar, preparate din carne alba (curcan, pui, gaina etc) si carne rosie usoara (rata, gasca).

temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne de curcan, rata sau gasca, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramahermeziu.ro, onvpv.ro, agerpres.ro

 

Crama Hermeziu are plantatii intinse pe 132 de hectare si face parte dintr-un adevarat concern agricol Domeniile Lungu. Punctul de inceput al cramei este anul 2006, iar soiurile cultivate pentru vin pe mosia de la Bivolari, jud. Iasi sunt: Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, Riesling de Rin, Feteasca Alba si Feteasca Regala. Vinurile linistite, vinificate in alb, rosé si rosu sunt comercializate, in prezent, in 3 game: Hermeziu, Pacatele tineretii si C’est Soir si li se vor adauga in viitor mai multe vinuri spumante.

Odinioara, pe mosia Hermeziu si-au trait vietile scriitorul Costache Negruzzi, Ella Negruzzi, prima femeie avocat din Romania, Leon Negruzzi, scriitor, primar si prefect de Iasi, generalul Mihai Negruzzi si fiul sau Bob Negruzzi, scriitor de limba franceza. Hermeziu era numele de fata al mamei lui Costache Negruzzi, mare scriitor si om politic pasoptist. Cuvantul hermeziu, alaturi de cîrmiziu, reprezinta o varianta a turcescului cîrmîz si denumeste o culoare, carminul.

Cumpara vinurile premium produse de Crama Hermeziu

 

Vinurile din gama C'est soir te poarta cu gandul la malul marii, la vacanta ... asculti valurile, privesti razele de soare la apus. Sunt vinuri roze, cu arome fructate si proaspete, potrivite pentru distractia si energia verii.

Cumpara vinurile premium care fac parte din gama de vinuri C'est Soir

 

Podgoria Iasi este situata in est - nord - estul Podisului Moldovenesc, in zona de contact a Campiei colinare a Moldovei cu Podisul Central Moldovenesc, contact marcat de impunatoarea ‘Coasta a Iasilor”. Administrativ, ea se afla in jud. Iasi.

Cumpara vinuri produse in Podgoria Iasi

 

Iasi Probota DOC CMD | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Iasi. Taria alcoolica naturala si dobandita a vinului trebuie sa fie de min.11% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului, data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor, care trebuie sa fie 187 g/l.

Cumpara vinuri premium DOC CMD Iasi Probota

 

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Surse: cramahermeziu.ro, onvpv.ro, agerpres.ro

Produse inrudite (9)