Vin Rosu | Sec | Cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Syrah | 2017 | DOC Mehedinti Corcova* | Alcool: 14.5 % vol. | Aciditate: 5,4 g/l | Zahar Rezidual 2,2 g/l | Volum: 75 cl | brand Corcova Reserve* | producator Corcova Roy & Damboviceanu* | podgoria Severinului - Corcova* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Laurent Pfeffer* (Franta)
note de degustare | Culoare rosu intens cu tente puternic violacee, arome puternice, persistente dupa degustare, cu caracter de fructe negre, prepoderent de afine coapte. Un vin bine structurat, corpolent, cu taninuri ce pot evolua pozitiv in timpul invechirii vinului, conferindu-I echilibru.
asociere culinara | Carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc), vanat, branzeturi, mancaruri condimentate.
temperatura de servire | 17-18 grade Celsius.
maturare | in butoaie din stejar timp de 12 luni.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie sau vanat, o branza maturata sau o colectie de condimente, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: corcova.ro, wikipedia.ro, onvpv.ro
Compania Viticola Corcova, o proprietate Roy & Damboviceanu, a luat fiinta in anul 2005 cand 55 de ha. de teren au fost replantate cu vite aduse din Franta, cu soiurile existente pe timpul mosiei Bibestilor - Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc - precum si Feteasca Neagra. Cramele construite de printul Antoine Bibescu au fost refacute complet in perioada 2008 - 2009, respectand arhitectura initiala, si au fost dotate cu utilaje de vinificatie produse de cele mai prestigioase firme de specialitate din Franta si Italia.
Cumpara de aici mai multe vinuri premium produse de Compania Viticola Corcova
Vinurile Corcova au acel "gout du terroir", pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare: un climat temperat-continental cu influente mediteraneene; solurile cu o structura litologica variata si o mineralitate bogata; vita de vie nobila cu soiurile potrivite si munca atenta si responsabila a echipei Corcova. In cazul vinurilor DOC Mehedinti, maturate minim 6 luni in vase de stejar si invechite in sticla timp de cel putin 6 luni, se poate utiliza la etichetare mentiunea traditionala Rezerva. Vinurile sunt grupate in doua game: Corcova si Corcova Reserve.
Gasesti aici toate vinurile gamei Corcova | vinurile gamei Corcova Reserve
Asezata in partea de S-V a tarii, in jud. Mehedinti, Corcova este o podgorie noua pentru publicul de azi, care reia insa traditia producerii vinului de calitate, initiata in acest areal in urma cu mai multe sute de ani. Documentar, podgoria este recunoscuta din secolul al XVI-lea. Printr-un act din 1 iulie 1594, Mihai Viteazu intareste lui Necula doua vii la Corcova, iar printr-un altul, din 8 iulie 1596, intareste lui Radu, al doilea paharnic, ocine si vii in Jirov, Cernaia, Cotoroaia si Valea Buna.
Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Severinului - Corcova
DOC Mehedinti Corcova | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire (acest areal acopera 2 podgorii: podgoria Severinului si podgoria Plaiurile Drancei), cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Mehedinti. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. pentru vinurile albe si roze si min. 12% vol. pentru vinurile rosii.
Cumpara de aici vinuri premium romanesti DOC Mehedinti Corcova | vinuri premium romanesti DOC CMD Mehedinti
Laurent Pfeffer este inginer viticol si oenolog instruit la Bordeaux, unde a vinificat timp de 4 ani inainte sa ia calea Romaniei si sa ajunga la Roy & Damboviceanu Corcova, unde este director tehnic. In 2007 a fondat, alaturi de colegul sau Frederic Vauthier si de fratele sau Dominique Pfeffer, Domeniul Catleya. Filosofia lui de lucru este aceea de a gasi echilibrul ideal intre principiile clasice de vinificare ale fiecarui soi si specificul terroir-ului. Cautarea acestui echilibru incepe din munca pamantului si a viei.
Cumpara de aici vinuri create de oenologul francez Laurent Pfeffer
Soiurile de struguri care intra in componenta cupajului >
Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal cand vine vorba de imbunatatirea calitatilor prin imbatranire. In timp aroma sa distincta de stafida neagra poate dezvolta un buchet cu nuante de cedru, violete, piele sau tabac si aroma puternica de tanin se va inmuia astfel considerabil.
Este soiul cu cea mai larga raspandire in randul celor 5 varietati dominante din districtele Medoc si Graves ale regiunii franceze Bordeaux, precum si cel mai de succes vin rosu produs in California. In Romania se cultiva indeosebi in podgoriile Dealu Mare, Odobesti, Minis - Maderat, Murfatlar, iar in Republica Moldova la Purcari.
Considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile genetice recent realizate in California au aratat faptul ca acest soi este de fapt un urmas hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc si Cabernet Franc.
Merlot este unul din cele mai raspandite si populare soiuri de struguri si se cultiva in majoritatea regiunilor viticole din lume. Soiul este rezistent la temperaturi joase si seceta; in anii cu temperatura scazuta se coace mai bine decat Cabernet Sauvignon, iar in anii cu temperaturi ridicate acumulează mai mult zahar.
Surse: corcova.ro, wikipedia.ro, onvpv.ro