Rose | Brut | Cupaj: Prosecco (Glera), Sangiovese, Montepulciano, Cabernet | Foss Marai* | Valdobbiadene | Italia | Alcool: 11,5 | Volum: 75 cl |
note de degustare | Cu o culoare de petale de trandafir roz si reflexe de rodie, acest spumant impresioneaza inca de la prima vedere. Aromele sunt proaspete si complexe, cu tente de fructe de padure si predominanta de afine si cirese. Gustul e rotund, la inceput linistit apoi devine incantator si revigorant.
asociere culionara | Este un aperitiv excelent si singur, insa merge foarte bine asociat cu fettucine cu fructe de mare, tagliatelle cu somon si crostini, risotto cu hribi si trufe, somon la gratar cu polenta sau, mai simplu, cu branzeturi asortate, peste sau tartar.
temperatura de servire | 8 - 10 grade C
*"Leniter in itinere" (cale lunga dar sigura) este filozofia Foss Marai. Carlo Biasiotto si familia sa au condus compania in pozitia de lider al vinurilor spumante italiene atat national cat si international. Biasiotto au fost printre primii viticultori ce au plantat prosecco in sec. XVIII in Valdobbiadene. Si astazi micul oras Guia este inconjurat de dealuri plantate cu strugurii glera (prosecco). Aici vaile sunt numite “fossi”, iar “marai” este numele celei mai adanci.
* Foss Marai este recunoscut in Italia si in lume pentru calitatea vinurilor si pentru eleganta sticlelor, acestea fiind marca inregistrata, originale si unice, folosite doar pentru spumantele lor. Compania a fost fondata de Luigi Biasiotto la inceputul secolului XX in Guia di Valdobbiadene, un sat inconjurat de dealuri abrupte, acoperite de podgorii cu struguri perfecti pentru Prosecco. Un puternic atasament fata de pamanturile lor si abilitatea de a redescoperi soiuri rare de struguri, aproape uitate, le-a permis celor de la Foss Marai sa planteze soiurile care mai apoi au inflorit in acest rose incantator.