Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Leat 6500 The Origin Pinot Gris 2017 | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Leat 6500 The Origin Pinot Gris 2017 | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Culoare: alb
Gust: sec
Soi International: Pinot Gris | Pinot Grigio
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Murfatlar
Brand: Leat 6500 The Origin | M1.Crama Atelier
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2017
Treapta de calitate: Murfatlar DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: M1.Crama Atelier
Cod produs: vn-cat-006
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

50,00 LEI
Fara TVA: 42,02 LEI

Info produs

Leat 6500 The Origin Pinot Gris 2017 | M1.Crama Atelier | Murfatlar

Vin Alb | Sec | 2017 | Pinot Gris | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 13,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Sable Noble* | producator M1.Crama Atelier* | podgoria Murfatlar | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | Oenolog consultant: Razvan Macici (RO) | Editie limitata: 3.124 sticle

note de degustare | Dupa o pauza de 2 recolte (a aparut in 2011, insa in 2012 si 2013 nu a fost produs), Pinot Gris revine sub semnatura lui Razvan Macici, in colectia Leat 6500 The Origin, prezentandu-se intr-o forma de zile mari: intens si generos, cu o tinuta aproape clasica, dar foarte prezenta si impunatoare, cu aceeasi aciditate mineral-vegetala specifica anului si cu arome de citrice coapte, flori albe si samburi de migdale.

asociere culinara | Peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), sushi, mancaruri orientale, aromate si usor picante, musaca, curry si fructe.

temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
 
 

Mihai Oprea, ianuarie 2017 | Pinot Gris, un strugure relativ discret si tacut, a imbracat haine noi, mai aromate si colorate, sub aceasta eticheta. Climatul dobrogean si o vinificare atenta i-au deschis o noua gama aromatica, avand note de fructe tropicale, de pepene galben, si un final floral, lejer. Recomandarile de servire devin si ele mai estivale -bine racit, usor aerisit, si alaturat unui sufleu de conopida cu parmezan.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura o branza, un platou cu fructe de mare sau peste, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

 

M1.Crama Atelier este microcrama premium de la Murfatlar, “crama mica din crama mare”, asa cum ii spun localnicii. Este locul unde se fac vinuri rare din soiuri alese, dupa reguli noi si vechi. Murfatlar Romania anunta in anul 2011 infiintarea unei crame noi pentru vinificarea vinurile premium - o investitii de 550.000 euro - si inceperea unei colaborari cu renumitul oenolog Razvan Macici.

Cumpara de aici vinuri premium create de catre M1.Crama Atelier

 

Inspiratie de peste 2000 de ani. Probabil de aceea reuseste si astazi sa armonizeze sacrul cu mestesugul, inovatia cu traditia. Colectia Leat 6500 The Origin trece prin filtrul traditiei locale soiuri notorii de vin din intreaga lumea. E colectia in care trecutul se intalneste cu prezentul pentru a face un pas inainte. Leat 6500 se refera la inscriptia din biserica de creta de la Murfatlar, care dateaza din anul 992 si a fost descoperita in 1957 prin dinamitarea muntelui de creta pentru exploatoare. Desenul de pe eticheta este o harta a locului descoperit.

Cumparati de aici vinurile premium romanesti care intra in colectia Leat 6500 The Origin

 

Murfatlar DOC - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Murfatlar, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Murfatlar”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim 187 g/l. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 11% vol. si cea totala de maxim 15% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.
 
 
 

Oenologul roman Razvan Macici a primit distinctia de "Cel mai bun oenolog al anului 2012" din Africa de Sud. Razvan Macici este “artistul” care a organizat acest “atelier” si respecta un singur principiul - perfectiunea. Vinurile M1.Crama Atelier sunt dedicate exclusiv canalelor Horeca, poarta in fiecare sticla adevarul cuvintelor: “Lucrurile cu adevarat speciale se fac in timp.”

Cumpara vinuri premium create de Razvan Macici

 

 

Surse: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (4)