Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Liliac Transylvanian Ice Wine 2016 | Liliac Winery | Lechinta

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Liliac Transylvanian Ice Wine 2016 | Liliac Winery | Lechinta

Producator: Liliac Winery
Cod produs: vn-lil-023
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

80,00 LEI
Fara TVA: 67,23 LEI

Info produs

Liliac Transylvanian Ice Wine 2016 | Liliac Winery | Lechinta

Vin Alb | Dulce | Muscat Ottonel 100% | 2016 | DOC CT Lechinta* | Alcool: 11,0% vol. | Volum: 37,5 cl | brand Liliac* - Transylvanian Ice Wine* | producator Liliac Winery | podgoria Lechinta* | regiunea viticola Podisul Transilvaniei | Romania | Oenolog: Alfred Michael Beck

note de degustare | Un vin de culoare galben aurie stralucitoare. Aromele intense se simt de la distanta chiar inainte sa apropiem paharul de nas. Se simt arome de buchet de flori de câmp, arome delicate de fructe galbene – caise, piersici, dar și lychee. Un vin dulce proaspăt și vibrant, cu nuanțe de ananas, final cu note de fructe tropicale dezvăluind în post-gust o senzație dulce de miere. Final lung si bogat. 

asociere culinara Acest vin merge excelent impreuna cu un desert: crepes suzette (clatite), panna-cotta din fructe exotice, budinca din paine si unt sau deserturi cu ciocolata.

temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.

 

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

Vinurile Liliac sunt in primul rand vinuri de calitate produse pe Podisul Transilvaniei, un tinut pe care strainii il asociaza cu ideea de vampiri, cu raul, iar de aici prezenta pasarii (liliacul) pe etichetele vinurilor. Sunt vinuri pozitionate pe segmentul premium destinate atat pietei interne cat si exportului.

Cumpara de aici vinurile premium care intra in gama Liliac

 

Ice wine poate fi obtinut doar in condiții speciale, de climat rece, precum este și cel al podgoriilor Liliac. Strugurii înghețați au fost recoltați manual, la o temperatură de -13°C. Mustul concentrat obținut prin presarea boabelor înghețate dă naștere unui vin în cantitate redusă și foarte dulce. Fermentat și maturat în tancuri de inox, timp de 9 luni pe drojdie.

 

Podgoria Lechinta aminteste de dealurile toscane, remarcandu-se prin meandrele cursurilor de apa din zonele muntoase largi si verzi. Adapostit aici de curba Carpatilor, pamantul bogat in minerale si un climat continental moderat contribuie la coacerea celor mai buni struguri.

Cumpara de aici vinuri premium produse in Podgoria Lechinta | vinuri premium produse in Podisul Transilvaniei

 

DOC Lechinta - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor cuprinse in caietul de sarcini DOC Lechinta. Taria alcoolica dobandita a vinurilor obtinute in aceasta regiune trebuie sa fie de minimum 11% vol. Categoria de calitate CT - cules tarziu e data de contiinutul in zahar la recoltarea strugurilor (minim 220 g/l).

Cumpara de aici mai multe vinuri DOC CMD Lechinta | DOC CT Lechinta | VIn de masa Lechinta

 

Muscat Ottonel este un soi de struguri care a fost obtinut in Franta, in orasul Angers, in anul 1852, dintr-un amestec de seminte provenite din fecundari libere. Dupa ultimele cercetari, se pare ca este rezultatul hibridarii dintre soiurile Muscat de Saumur si Chasselas doré.

Este un soi cultivat aproape in toate tarile viticole din Europa. In Italia e cunoscut ca Muscats, in Portugalia e Moscatos. In Romania s-a extins in majoritatea podgoriilor din: Transilvania, Muntenia, Moldova cu rezultatele cele mai bune in podgoriile Dealu Mare, Odobesti si Dragasani.

Vinul Muscat Ottonel este un vin de calitate superioara, sec sau dulce, chiar licoros, mai ales in anii cand acumularea zaharurilor depaseste 300 g/l (de exemplu la Dragasani, in anul 1950). Aciditatea este destul de scazuta atunci cand strugurii ajung la maturitate deplina si devine deficitara prin supracoacere. Atunci cand se vinifica ca soi pur aciditatea trebuie corectata pentru a se asigura un vin echilibrat. Strugurii de Muscat Ottonel se vinifica mai mult in amestec cu alte soiuri care au aciditate mai ridicata. Vinul are culoare galben-verzuie ce evolueaza spre galben-pai cu gust placut, fructuos si un buchet deosebit la invechire.

 

Surse: liliac.com, onvpv.ro, revista-ferma.ro, scribd.com

Produse inrudite (1)