Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Liliac Young Easy Red 2021 | Liliac Winery | Lechinta

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Liliac Young Easy Red 2021 | Liliac Winery | Lechinta

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Lechinta
Brand: Liliac Young
Regiune viticola: Podisul Transilvaniei - RO
Anul de recolta: 2021
Treapta de calitate: Lechinta DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 12,3
Volum nominal: 75 cl

Producator: Liliac Winery
Cod produs: vn-lil-021
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

30,00 LEI
Fara TVA: 25,21 LEI

Info produs

Liliac Young Easy Red 2021 | Liliac Winery | Lechinta

Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra | 2021 | DOC CMD Lechinta* | Alcool: 12.3 % vol. | Aciditate totala: 5.6 % | Zahar Rezidual: 2.6 g/l | Volum: 75 cl | brand Liliac* | producator Liliac Winery | podgoria Lechinta* | regiunea viticola Podisul Transilvaniei | Romania |

note de degustare | Easy Red este un vin de culoare roșu-rubiniu, cu transparență, corp ușor și aciditate, ceea ce îl face un bun companion chiar și în zilele anotimpului călduros, asemeni unui vin primeur. Este un vin suculent, fructos, cu note ce ne duc cu gândul la cireșe, zmeură sau rodie.

asociere culinara | Fiind un vin roșu ușor, putem fi foarte inventivi când vine vorba de asocieri: pește gras, platouri de mezeluri și brânzeturi, preparate pe bază de carne de rață.

temperatura de servire | 14 - 16 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un cos cu legume proaspete pentru salata sau o colectie de condimente, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

 

Surse: liliac.com, agerpres.ro, onvpv.ro

Vinurile Young Liliac sunt vinuri lejere, fructate, de vara, care sunt facute din soiuri diferite in fiecare an, in editii limitate si tintesc publicul tanar, in special.

Cumpara de aici mai multe vinuri premium Young Liliac

 

Podgoria Lechinta aminteste de dealurile toscane, remarcandu-se prin meandrele cursurilor de apa din zonele muntoase largi si verzi. Adapostit aici de curba Carpatilor, pamantul bogat in minerale si un climat continental moderat contribuie la coacerea celor mai buni struguri.

Cumpara de aici mai multe vinuri din podgoria Lechinta

 

DOC Lechinta - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi 100% in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor cuprinse in caietul de sarcini DOC Lechinta. Taria alcoolica dobandita a vinurilor obtinute in aceasta regiune trebuie sa fie de minimum 11% vol. Categoria de calitate CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina e data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (minim 155 g/l).

Cumpara de aici mai multe vinuri DOC CMD Lechinta | DOC CT Lechinta | VIn de masa Lechinta

 

Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, fiind cultivat doar in spatiul romanesc de peste 2.000 de ani. S-a nascut dintr-o selectie populara din vita salbatica de padure (Vitis vinifera ssp. sylvestris), cultivata de daci intre Carpati si Nistru. Se pare ca acest soi isi are originea pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi, unde s-au gasit seminte datand din acea perioada. Soiul s-a extins, treptat, din podgoriile din Moldova catre podgorii mai insorite, unde conditiile termice superioare au contribuit la obtinerea unor vinuri de inalta calitate, in prezent el fiind cultivat de catre majoritatea cramelor romanesti din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Banat.

Feteasca Neagra este unul dintre putinele soiuri dacice care mai exista astazi in cultura si asta datorita rezistentei mari la ger si la seceta, cat si calitatii superioare a vinurilor rosii obtinute.

In general, vinurile de Feteasca Neagra sunt seci, dar se pot obtine si vinuri demiseci sau chiar demidulci. Vinurile sunt de culoare rosie intensa cu nuante rubinii, cu o aroma specifica, care aminteste de cea a coacazelor negre. Au un caracter olfactiv discret, iar gustul aduce usor cu cel de mure, fiind echilibrat, consistent si viguros, de o aciditate potrivita, specifica soiului.

Din punct de vedere calitativ, vinul obtinut din Feteasca Neagra castiga mult prin maturare in butoaie de lemn pentru o perioada de  pana la 2-3 ani, sau prin invechire in sticle pentru o perioada de pana la 10 ani. Reputatul oenolog prof. Viorel Stoian sustinea ca ‘Vinul de Feteasca Neagra are un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, ceva care sugereaza mirosul de prune uscate. Cand vinul este mai vechi apar si usoare nuante de scortisoara''.

In ceea ce priveste asocierea vinurilor cu mancarea, trebuie sa se tina cont de o serie de factori care sa le armonizeze: felurile de mancare, succesiunea acestora, natura evenimentului, anotimpul in care ne aflam etc. Vinurile rosii, printre care si Feteasca Neagra, insotesc fripturile sau preparatele pe baza de carne si se servesc, de obicei, la o temperatura de 14-15 grade Celsius.

 

Surse: liliac.com, agerpres.ro, onvpv.ro

Produse inrudite (2)