Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

PV Grand Cru 2017 | Crama Petro Vaselo | Recas

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

PV Grand Cru 2017 | Crama Petro Vaselo | Recas

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Recas
Brand: PV Grand Cru | Crama Petro Vaselo
Regiune viticola: Dealurile Banatului - RO
Anul de recolta: 2017
Treapta de calitate: Recas DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 15,0
Volum nominal: 75 cl

Producator: Petro Vaselo
Cod produs: vn-pvas-007
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

190,00 LEI
Fara TVA: 159,66 LEI

Info produs

PV Grand Cru 2017 | Crama Petro Vaselo | Recas

| Rosu | Sec | Nefiltrat | Cupaj din MERLOT cu CABERNET SAUVIGNON | 2017 | producator Crama Petro Vaselo* | podgoria Recas – regiunea viticola  Dealurile Banatului | Romania | Recas DOC CMD** | Alcool: 15 % | Aciditate totala: 5.33 gr/l | Zahar: 8.48 g/l | Volum: 75 cl | Vinificator: Marco Feltrin | Editie limitata: 3000 sticle |

Sintezaplina de emotii, a filosofiei Petro Vaselo, este un vin cu un proces productiv aparte, o imbinare de traditie si inovatie, un tribut dedicat terroirului si a istoriei acestuia. Cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, poarta initialele brandului si al satului Petrovaselo. Atentie, Gran cru e varianta inspirata de italieni de la francezi (unde e gran cru, adica un vin provenit dintr-un areal cu adevarat special).

Astfel avem un soi tipic Bordeaux ( cabernet si merlot), dar italian-style si anume gran cru. Facut in România, in Banat, in podgoria Recaș, de catre Petrovaselo.

note de degustare | Rezultatul selecției unui cru, plantat pe pamânt roșu, dă viață la tot ceea ce terroir-ul poate exprima. Vin concentrat, maiestuos, puternic. Nasul aduce arome de prune, piper si note balsamice. Fabulos de moale pe cerul gurii, fibros cu tanini maturi, cu postgust savuros foarte lung.
asociere culinara | Se recomanda a fi servit alaturi de branzeturi maturate, vanat, fripturi din carne rosie la 16 - 18 grade C.
temperatura de servire | 16 - 18 grade C

 

 

(1) Scopul Petro Vaselo este de a obtine vinuri de calitate, unice si usor de recunoscut, iar totul incepe prin cunoasterea soiului de struguri si a conditiile in care au ajuns la maturitate. Pentru echipa banateana este important sa se pastreze intacte caracteristicile organoleptice ale vinului si de aceea ei aleg sa nu filtreze vinul. Astfel pe etichetele vinurilor apare mentiunea nefiltrat, aceasta fiind o dovada de autenticitate a produselor.

(2) Crama Petro Vaselo are o suprafata totala de 172 de hectare in jud. Timisoara, aproape toate cu orientare sudica, dintre care 42 sunt cu vita-de-vie. Aceasta a fost cultivata in 2005 si 2009 si este o vie biologic certificata (din 2013) unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin 2 selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. Dexteritatea vinificatorilor joaca un rol fundamental in evolutia de fermentatie si rafinare. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul si astfel la sfarsitul fermentatiei nu se adauga nici un fel de antioxidant.

(3) Brandul Petro Vaselo are mai multe game de vinuri linistiteEntry level - Alb de Petro Vaselo, Rosu de Petro Vaselo, Rose de Petro Vaselo; Middle high level - OtarnitaOvasMaletine si Top level - Melgis; precum si o linie de spumante: Bendis Rose, Bendis Zenith, Bendis Nadir. Au lansat in 2013 si un PV Grand Cru.

(4) Recas DOC - Vin de calitate superioara cu denumire de origine controlata (DOC), care se obtine din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate numai in perimetrul podgoriei Recas, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Recas”. Continutul de zahar la recoltare trebuie sa fie de minim: 187 g/l la soiurile de Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon daca vor purta mentiunea traditionala D.O.C. – C.M.D. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de min. 11,0% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor.

Produse inrudite (6)