Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Chateau Valvis Private Reserve Chardonnay 2020 | Domeniile Samburesti | Samburesti

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Chateau Valvis Private Reserve Chardonnay 2020 | Domeniile Samburesti | Samburesti

Culoare: alb
Gust: sec
Soi International: Chardonnay
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Samburesti
Brand: Chateau Valvis | Domeniile Samburesti
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2019
Treapta de calitate: Samburesti DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Domeniile SAMBURESTI
Cod produs: vn-chv-001
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

93,00 LEI
Fara TVA: 78,15 LEI

Info produs

Chateau Valvis Private Reserve Chardonnay 2020 | Domeniile Samburesti | Samburesti

Vin Alb | Sec | Chardonnay | 2020 | DOC CMD Samburesti* | Alcool: 13.5 % vol. | Volum: 75 cl | producator Domeniile Samburesti* | brand Chateau Valvis Private Reserve | podgoria Samburesti* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania

note de degustareUn vin surprinzator, cuceritor, ce isi etaleaza radios culoarea sa de un galben intens, auriu, limpede, placut. Nasul sau debuteaza direct, cu arome calde de lemn de stejar, mix de note florale de vara si urme discrete de citrice si pepene galben. Gustul sau debuteaza cu un atac direct, plin de prospetime, cu note fume de strugure, coaja de pepene verde si urme discrete, caracteristice, de baton de vanilie. Pare o combinatie ametitoare intre complexitate si prospetime, alternand cu note onctuoase, rotunde, pline, condimentate pe alocuri cu arome de samburi de migdale, cu un alcool aproape insesizabil (13,5%), ce s-a integrat perfect. Este un vin atragator, expresiv, opulent, ce impresioneaza de la prima degustare.

asociere culinara | Vinul poate fi asociat cu salate amarui, peste (somon, ansoa, sardine, hering, macrou), peste afumat, caviar, branzeturi, mancaruri de pui cu sosuri albe, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), sunca, branzeturi gen Feta, sosuri acide, albe sau rosii, unele deserturi (nu foarte dulci).

 temperatura de servire8 - 10 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alaturun preparat pe baza de carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: samburesti.com, onvpv.ro

 

In anul 2005, dupa succesul apelor minerale Dorna si a lactatelor LaDorna, grupul Valvis Holding preia Viti-Pomicola Samburesti impreuna cu datoriile existente. In urma unui program de investitii de peste 14,5 milioane de Euro, incepe reconversia intregii suprafete viticole, se renoveaza si se retehnologizeaza combinatul de vinificatie, i se adauga o linie moderna de imbuteliere si se instaleaza sisteme de irigatie de ultima ora. Este adus in echipa Pierre-Marie Guillaume, un viticultor francez de renume international, proprietarul unei pepiniere de familie cu o istorie de peste 100 de ani si mandria de a produce unele dintre cele mai bune soiuri de vita de vie din lume. In 2008 incepe replantarea celor 500 de hectare de vie, programata sa dureze pana in 2014. 9 milioane de Euro sunt alocati refacerii patrimoniului viticol. Crama intra in renovare dupa invesititia a peste 4 milioane de Euro in echipamente de vinificatie, conditionare, depozitare si imbuteliere. De asemeni, 1,5 milioane de Euro sunt alocati innoirii parcului de masini agricole si tractoare.

Cumpara vinuri premium produse la Domeniile Samburesti

 

Podgoria Samburesti este privilegiata de pozitia strategica pe care o ocupa in zona de tranzitie dintre dealurile getice si colinele prelungi care alcatuiesc Piemontul Cotmenei. Si, desi parte din Podisul Getic, Piemontul Cotmenei prezinta caracteristici de ses, de o netezime surprinzatoare, chiar si catre contactul cu Carpatii Getici. Astfel, versantii ei sunt mereu scaldati in soarele prielnic nobilelor boabe ale vitei de vie.

Podgoria Samburesti este situata in partea sudica a tarii, la 30 de km de podgoria Dragasani si detine o pozitie privilegiata. In ceea ce priveste pozitia in raport cu unitatile mari de relief, Samburestiul se incadreaza in podisul Getic, mai precis in Piemontul Cotmenei, delimitat la vest de Valea Oltului, la est de Valea Argesului iar la nord de Muscelele Argesului.

Relieful Piemontului este dominat de dealuri cu inaltimi medii si cu inclinatie redusa, cu numeroase platouri si vai lungi. Plantatiile viticole sunt situate pe versantul sud-estic al dealurilor Samburestiului, la poalele carora curg apele paraului Cungrea Mare, afluent al Oltului, cu o deschidere mare spre sud avand versantii cu pozitie sud-vestica, scaldati in soare si asigurand un climat perfect vitei de vie. Podgoria Samburesti se intinde pe teritoriul a 3 comune, situate in partea de nord a judetului Olt: Dobroteasa, Samburesti si Vitomiresti. In Samburesti soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot dau vinuri de o calitate exceptionala.

Cumpara vinuri premium produse in Podgoria Samburesti

 

DOC CMD Samburesti | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Samburesti. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor de min. 240 g/l la soiurile Novac, Negru de Dragasani, Merlot, Feteasca Neagra, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol pentru vinurile albe si 12% vol pentru vinurile rosii.

Cumpara vinuri premium DOC CMD Samburesti

 

Surse: samburesti.com, onvpv.ro

Produse inrudite (4)