Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Cuvee Cristian 2014 | Crama Darie | Murfatlar

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Cuvee Cristian 2014 | Crama Darie | Murfatlar

Culoare: rosu
Gust: sec
Cupaje: cupaj rosu
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Murfatlar
Brand: Cuvee | Crama Darie
Regiune viticola: Colinele Dobrogei - RO
Anul de recolta: 2014
Treapta de calitate: Colinele Dobrogei IG
Tarie alcoolica (% vol.): 14,3
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama DARIE
Cod produs: vn-crdar-001
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

105,00 LEI
Fara TVA: 88,24 LEI

Info produs

Cuvee Cristian 2014 | Crama Darie | Murfatlar

Vin Rosu | Sec | 2014 | Cupaj de Merlot 50% si Cabernet Sauvignon 50% | IG Colinele Dobrogei* | Alcool: 14.3 % vol. | Volum: 75 cl | brand Cuvee | producator Crama Darie* | podgoria Murfatlar* | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | Editie limitata: 4.000 sticle

note de degustare | Culoare rosu burgund. Olfactiv, arome de fructe de padure, mure, coacaze si cirese negre. Gustativ vinul are arome de visine si cirese, capsuni supramaturate, fructe de padure, struguri foarte copti. Pe plan secundar se disting nuante de smochine, curmale, tabac, ierburi uscate si ciocolata amara. Vinul a fost maturat in bazine de inox 5 luni, apoi baricat in baricuri de stejar frantuzesc timp de 18 luni inainte de imbutelierea in sticla. Vinul poate fi invechit la sticla pentru o perioada de 1-5 ani aducandu-i un buchet mai complex si o catifelare gustativa.

asociere culinara | Foarte potrivit pentru preparate din carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc), mancaruri traditionale romanesti.

temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne de rosie de foarte buna calitate si ambalat corespunzator.

 

Surse: cramadarie.ro, onvpv.ro, agerpres.ro

Crama Darie se afla pe colinele din apropierea orasului Hârșova, pe langa Dunarea ce serpuieste prin apropiere. Plantatia de vita de vie are 29 ha si proprietarul vrea sa realizeze un vin de foarte buna calitate, din struguri cultivati si ingrijiti cum se cuvine, pe un terroir ce are o pozitie privilegiata.

In anul 2009 au inceput lucrarile de plantare viticola pe 22 ha, suprafata ce in anii ’70-’90 era acoperita de vie nobila. Plantatia aceasta moderna contine Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra. Anul 2013 a fost primul an de recolta si s-au obtinut rezultate spectaculoase: vinul Chardonnay din gama Strabun 2013 a fost medaliat cu aur la IWCB si a fost infiintata o noua plantatie de aprox 7 ha, numai cu struguri albi de Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala si Muscat Ottonel. In anul 2014, vinurile rosii stateau la maturat, de 1 an de zile, in baricuri de stejar aduse din Chile, se vinifica in dulce un Chardonnay cules la sfarsit de noiembrie si vinurile Strabun erau surprinzatoare.

Cumpara vinurile premium romanesti create de Crama Darie

 

Podgoria Murfatlar se afla in sud-estul României, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Dobrogea este o zona prielnica pentru cultivarea vitei-de-vie. Chiar daca inainte de invazia filoxerei (1884), nu se vorbea despre viile de la Murfatlar, Medgidia sau Cernavoda, aici au aparut cele mai vechi scrieri despre via si vinul de pe pamantul romanesc. Acestea ii apartin poetului Ovidiu, exilat la Tomis din porunca imparatului Aurelian. Scytia Minor (in prezent Dobrogea) era cunoscuta pentru viile de aici, iar vinul obtinut facea obiectul schimburilor comerciale dintre traci si coloniile grecesti de la malul Marii Negre.

Calitatea deosebita a vinurilor de la Murfatlar se datoreaza, in primul rand, conditiilor de clima si de sol ale regiunii. Murfatlarul beneficiaza de o expunere prelungita la soare, de un regim de precipitatii mai sarac, chiar deficitar si de influenta Marii Negre, care actioneaza ca un regulator termic. Solul arid, cu un suport de calcar, este benefic obtinerii unor vinuri de calitate. Celebritatea podgoriei este data indeosebi de vinurile dulci, obtinute pe cale naturala din struguri cu un continut ridicat de zahar, culesi la supramaturare.

Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Murfatlar

 

Colinele Dobrogei IG - Vin de calitate superioara cu indicarea zonei geografice (IG) - se obtine din struguri care provin, in proportie de cel putin 85%, din plantatiile de vita-de-vie situate in arealul consacrat acestei destinatii. Taria alcoolica dobandita trebuie sa fie de minim 10% volume, iar taria alcoolica totala nu trebuie sa depaseasca 15% vol. 

Cumpara de aici si alte vinuri Colinele Dobrogei IG

 

 

Surse: cramadarie.ro, onvpv.ro, agerpres.ro

Produse inrudite (4)