Vin Alb | Sec | Sauvignon Blanc | 2023 | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 13 % vol | Volum: 75 cl | producator Crama Trantu | brand Daima | podgoria Murfatlar | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania |
note de degustare | Vin de culoare galbben pai cu note revigorante de lime, lychee delicios și iasomie parfumată formează un buchet floral-fructat sublim, perfect echilibrat si gust cu arome intens fructate, care dezvăluie o mineralitate delicată și se topesc într-un postgust condus de coajă de citrice .
asociere culinara | Peste la gratar, preparate din carne alba si paste cu ierburi aromatice dar poate fi savuros alaturi de mancaruri cu sos alb, homari, carne de curcan sau de porc, deserturi (budinci si prajituri cu crema de unt).
temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne rosie (vita, miel, vanat) sau o branza matura, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramatrantu.ro, agerpres.ro, onvpv.ro
Cu experiență în vinuri de dinainte de ’89, Iota Trantu s-a lansat în calitate de proprietar de cramă și oenolog specializat în Romania postcomunistă din 1999, devenind creator al propriilor sale vinuri. Misiunea sa, careia i se dedica cu rabdare si pasiune, este de a crea vinuri de calitate care să reflecte caracterul strugurilor și al terroir-ului podgoriei Murfatlar. Investitiile permanente in tehnologie, oameni si eticheta asigura premizele dezvoltarii de produse premium, incununarea eforturilor continue de pastrare si transmitere a unei traditii locale, vechi de 2000 de ani.
Soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Traminer Roz, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot - 112 ha