Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Balla Geza Frizzy 2020/2021 | Balla Geza Winery | Minis Maderat

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Balla Geza Frizzy 2020/2021 | Balla Geza Winery | Minis Maderat

Culoare: Alb
Gust: Frizzante sec
Denumire Vin Spumant: Frizzante | Romania
Tara de provenienta: Romania
Regiune viticola: Dealurile Banatului - RO
Podgorie: Minis Maderat
Brand: Frizzy - Balla Geza
Tarie alcoolica (% vol.): 11,5
Volum nominal: 75 cl

Producator: Balla Geza Winery - Wine Princess
Cod produs: sp-wpr-002
Disponibilitate: In Stoc

Pret:

43,00 LEI
Fara TVA: 36,13 LEI

Info produs

Balla Geza Frizzy 2020/2021 | Balla Geza Winery | Minis Maderat

Vin tip Frizzante (Petiant)* | Alb | Sec | Mustoasa de Maderat | 2020 | DOC CMD Minis* | Alcool: 11,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Balla Geza | producator Balla Geza Winery - Wine Princess* | podgoria Minis - Maderat* | regiunea viticola Dealurile Crisanei si Maramuresului | Romania | Oenolog: Balla Geza*

asociere culinara | Un vin de tip frizzante cu o placuta onctuozitate, o aromatica surprinzatoare mai ales in zona olfactiva - citrice, pere, flori albe si ceva polen.

asociere culinara | Potrivit ca aperitiv.

temperatura de servire | 8 - 10 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPenet | O astfel de sticla de vin frizzante poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala).

 

Surse: ballageza.ro, onvpv.ro

 

Vinul petiant (petillant in franceza, frizzante la italieni, perlwein la nemti) este un vin cu o efervescenta scazuta si cu o perlatie usoara. Efervescenta sa este sub nivelul altor spumante, dar suficienta pentru a scoate in evidenta fructuozitatea si prospetimea vinului. Aceste vinuri se pot consuma in orice perioada a anului, sunt racoritoare, se consuma tinere, frapate si sunt ideale cu fructe de mare sau cu deserturi.

Vinul petiant se obtine printr-o singura fermentatie (vinurile spumante vinificate prin metoda traditionala Champagne sau metoda Charmat supun vinul la 2 etape de fermentare); fermentatia este oprita inainte ca ea sa se termine iar efervescenta vinului rezulta prin saturarea bioxidului de carbon 100% endogen, deci nu se adauga CO2. Vinul efervescent este produs si maturat in rezervoare sub presiune. El se imbuteliaza mai departe tot sub presiune. Astfel se pot obtine vinuri cu o perlatie usoara (intre 1 - 2,5 bar presiune) foarte aromate si proaspete, cu un rest de zahar placut si continut redus de alcool.

 

Wine Princess SRL a fost infiintata in 1999 incercand sa readuca in prim plan vinurile din aceasta podgorie istorica. Exista astazi o suprafata de 105 ha vie si pivnite cu o capacitate de depozitare de 8.000 hl - budane de stejar si barrique-uri pentru vinurile rosii si tancuri din otel inoxidabil pentru vinurile albe.
 

 
 
Podgoria Minis - Maderat (pe vremuri era cunoscuta ca podgoria Aradului) se afla la 26 km distanta de orasul Arad, la poalele Muntilor Zarandului, in imediata apropiere a raului Mures. Se intinde pe o lungime de 40 km intre localitatile Barațca - Șiria - Mocrea - Șilindia. Conditiile deosebite ale podgoriei precum si influenta climei mediteraneene dau nastere vinurilor rosii ce aduc faima podgoriei.
 
 
 
Minis DOC CMD - Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Minis, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Minis”. Taria alcoolica naturala minima este 11% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor - pentru Burgund Mare acesta trebuie sa fie minim 187 g/l.
 
 
 
Dr. ing. Balla Géza este absolvent al facultatii de Horticultura din Cluj-Napoca, doctor in oenologie, lector universitar, seful catedrei de Viticultura si Vinificatie din cadrul departamentului de Horticultura al facultatii Sapientia din Targu-Mures. Este expert degustator si autor a mai multor carti si publicatii de specialitate.
 
 

Surse: ballageza.ro, onvpv.ro

 

Produse inrudite (4)