Vin Rosu | Sec | Syrah | 2015 | DOC CMD Murfatlar* | Alcool: 12,5% vol. | Volum: 75 cl | brand Leat 6500 The Origin* | producator M1.Crama Atelier* | podgoria Murfatlar | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania | Oenolog: Razvan Macici* (RO) | Lot: 5.600 sticle
note de degustare | Culoarea este de un rosu purpuriu cu nuante violacee. Miros complex de fructe de padure, cirese negre imbogatite cu valente lemnoase distincte de cedru si rasini de stejar. Gust placut si savuros de fruct copt, coacaze si cafea, fructuozitatea este delicata, de fructe, completata de prospetimea taninilor suple perfect integrate in moliciunea lor cu note suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Un vin de corpolenta medie, cu o aciditate bine integrata si cu gust remanent si lung.
asociere culinara | Un vin creat pentru a fi asociat cu mancaruri rafinate si complexe care va fi pus in valoare langa acele mancaruri care necesita o preparare mai indelungata la cuptor. Se mai poate asocia cu carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) la tava, gratar, miel sau pastrama de oaie, branzeturi tari si semitari.
temperatura de servire | 17 - 18 gade Celsius. Nu necesita decantare.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne rosie sau o branza, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramaatelier.ro, onvpv.ro
M1.Crama Atelier este microcrama premium de la Murfatlar, “crama mica din crama mare”, asa cum ii spun localnicii. Este locul unde se fac vinuri rare din soiuri alese, dupa reguli noi si vechi. Murfatlar Romania anunta in anul 2011 infiintarea unei crame noi pentru vinificarea vinurile premium - o investitii de 550.000 euro - si inceperea unei colaborari cu renumitul oenolog Razvan Macici.
Cumpara de aici vinuri premium create de catre M1.Crama Atelier
Inspiratie de peste 2000 de ani. Probabil de aceea reuseste si astazi sa armonizeze sacrul cu mestesugul, inovatia cu traditia. Colectia Leat 6500 The Origin trece prin filtrul traditiei locale soiuri notorii de vin din intreaga lumea. E colectia in care trecutul se intalneste cu prezentul pentru a face un pas inainte. Leat 6500 se refera la inscriptia din biserica de creta de la Murfatlar, care dateaza din anul 992 si a fost descoperita in 1957 prin dinamitarea muntelui de creta pentru exploatoare. Desenul de pe eticheta este o harta a locului descoperit.
Cumparati de aici vinurile premium romanesti care intra in colectia Leat 6500 The Origin
Oenologul roman Razvan Macici a primit distinctia de "Cel mai bun oenolog al anului 2012" din Africa de Sud. Razvan Macici este “artistul” care a organizat acest “atelier” si respecta un singur principiul - perfectiunea. Vinurile M1.Crama Atelier sunt dedicate exclusiv canalelor Horeca, poarta in fiecare sticla adevarul cuvintelor: “Lucrurile cu adevarat speciale se fac in timp.”
Cumpara vinuri premium create de Razvan Macici
Surse: cramaatelier.ro, agerpres.ro, onvpv.ro