Vin Alb | Sec | Cupaj de Sauvignon Blanc si Feteasca Alba | 2022 | DOC Dealu Mare* | Alcool: 13,50% vol. | Volum: 75 cl | brand Domaine Ceptura* | producator Davino (Unicom Production) | podgoria Dealu Mare - Ceptura* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Bogdan Costachescu (RO) | Editie limitata: 12.850 sticle
note de degustare | Limpiditate: limpede, cristalin stralucitor; Culoare: verde - galbui stralucitor; Miros: floral, intens, fin, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe, fructul pasiunii si note condimentate de miez de nuca coapta, persistent; Gust: expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent cremos.
asociere culinara | Aperitiv, peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite).
temperatura de servire | 12 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: davino.ro, onvpv.ro
Vinurile brandului DAVINO sunt produse din struguri din vii mature.
Vinurile Revelatio au o proportie de Sauvignon Blanc 86%, Feteasca Alba 14%. Soiurile sunt vinificate separat. Strugurii de Sauvignon Blanc provin din cele mai valoroase parcele din plaiul “Valea Gardului”, fiind selectionati in proportie de 25% din plantatii cu varsta de 28-32 de ani, iar 75% din colectia de vie tanara de 7-9 ani plantata cu 3 din cele mai valoroase clone de origine franceza. Un procent de 30% din Sauvignon este partial fermentat si maturat in vase mari de lemn de 10 Hl. Vinificatia primara respecta principiile unui flux menajat si rapid. Maceratie peliculara 5-6 ore la 12-15°C. Mustul separat exclusiv gravitational si deburbat la frig timp de 24 de ore. Tehnologia de vinificatie de tip preponderent reductiv, prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (“battonage”), in scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate. Fermentatie alcoolica in vase mici de inox de 70-80 Hl la 10-12°C cu drojdii specializate, urmata de maturare pe depozit fin de drojdii, 6 luni pentru Sauvignon.
Cumpara de aici vinurile premium produse de DAVINO
Podgoria Dealu Mare este cel mai inchegat masiv viticol din Romania detine 8 centre viticole reprezentative, cu urmatoarele subdenumiri de origine: Dealu Mare - Boldesti, Dealu Mare – Valea Calugareasca, Dealu Mare - Urlati, Dealu Mare - Ceptura, Dealu Mare - Tohani, Dealu Mare - Breaza, Dealu Mare - Merei si Dealu Mare - Zoresti.
Cumpara de aici vinuri premium realizate in Podgoria Dealu Mare
Dealu Mare DOC | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Dealu Mare, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Dealu Mare”. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. CMD - cules la maturitate deplina | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (pentru vinurile cu mentiunea traditionala DOC CMD, acesta trebuie sa fie de min. 187 g/l).
Cumpara vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CMD
Surse: davino.ro, onvpv.ro