Vin Rosu | Dulce | Licoros | Cupaj Cream Sherry: Palomino 75% cu Pedro Ximenez deshidratati 25% | Gonzales Byass | Jerez | Spania | Alcool: 18,0% vol. | Volum: 75 cl
note de degustare | Solera 1847 Cream NV, un Sherry cotat cu 84 puncte Parker, este produs din struguri Palomino (75%) si Pedro Ximenez deshidratati (25%). Poarta un elegant vesmant de culoarea mahonului, cu margini de chihlimbar verde. Nasul de intensitate medie dezvaluie condimente, smochine, stafide, curmale, ciocolata cu lapte. Palatul este licoros, elegant, catifelat, echilibrat, dulce, amintind de salvie, caramel si prajitura cu smochine.
asociere culinara | O gama larga de gustari ii pot evidentia calitatile, incepand branzeturile (Stilton, Grana Padano, Manchego, Gorgonzola, Cabrales etc) si terminand cu deserturi precum placinta cu dovleac, tarta cu nuci pecan, Tiramisu, creme brulee, turta dulce sau inghetata de vanilie cu rom si stafide.
temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.
Crama Gonzales Byass este unul dintre cei mai importanti producatori de Sherry, fiind recunoscuta in 2013 drept crama numarul 1 din Spania de catre World Association, Wines & Spirits, Writers and Journalists. A fost infiintata in 1835 de catre un tanar antreprenor de 23 de ani, ajutat si sfatuit de unchiul sau, brandul si imaginea acestuia din urma, Tio Pepe, devenind iconice pentru Spania. Desi este inca o afacere de familie, aflata la a cincea generatie de Gonzalez, aproximativ 250.000 de turisti din intreaga lume ii calca anual pragul pentru a afla cate ceva din minunatele taine ale productiei de Sherry.