Vin Rosé/ Roze | Sec | Busuioaca de Bohotin | DOC CMD Iasi Probota* | Alcool: 12.5 % vol. | Volum: 75 cl | brand C'est Soir* | producator Crama Hermeziu* | podgoria Iasi - Probota* | regiunea viticola Dealurile Moldovei | Romania | Oenolog: Gabriel Stoica (RO)
note de degustare | Vin de culoare roz deschis, foita de ceapa, cu arome intense, florale de petale de trandafir, cu gust placut, intens si persistenta buna.
asociere culinara | Se potriveste cu branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), preparate pe baza de ficat de pui si rata.
temperatura de servire | 7 - 8 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Marius Constantin, aprilie 2017 | Daca mai credeti ca Busuioaca trebuie musai sa fie dulce si violent parfumata, atunci aveti azi la indemana un foarte bun exemplu ca se poate si altfel. Fiindca vinul mesterit de Gabriel Stoica pe dealurile Probotei e sec, lejer, proaspat, un pic onctuos si racoritor. Aromele de trandafiri si fagure de miere sunt discrete (ma rog, mai discrete decat v-ati putea, probabil, astepta), iar postgustul placut, mediu spre lung, vine sa intareasca nevoia degustarii unui al doilea (al treilea...) pahar. Isi va gasi, probabil, destul de greu un insotitor gastronomic (poate salate lejere, poate vreun pui cu mere, poate vreo chinezarie...), dar as cam baga mana-n foc ca va face ravagii pe terase. Insa va fi optim si acasa, dupa vreo zi incarcata. Fiindca, daca ar fi sa-l sintetizez intr-un singur cuvant, acesta ar fi, probabil, „reconfortant”.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura o branza aromatizata, un desert pe baza de fructe, sau un preparat pe baza de carne de rata sau fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: cramahermeziu.ro, onvpv.ro, agerpres.ro
Crama Hermeziu are plantatii intinse pe 132 de hectare si face parte dintr-un adevarat concern agricol Domeniile Lungu. Punctul de inceput al cramei este anul 2006, iar soiurile cultivate pentru vin pe mosia de la Bivolari, jud. Iasi sunt: Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, Riesling de Rin, Feteasca Alba si Feteasca Regala. Vinurile linistite, vinificate in alb, rosé si rosu sunt comercializate, in prezent, in 3 game: Hermeziu, Pacatele tineretii si C’est Soir si li se vor adauga in viitor mai multe vinuri spumante.
Odinioara, pe mosia Hermeziu si-au trait vietile scriitorul Costache Negruzzi, Ella Negruzzi, prima femeie avocat din Romania, Leon Negruzzi, scriitor, primar si prefect de Iasi, generalul Mihai Negruzzi si fiul sau Bob Negruzzi, scriitor de limba franceza. Hermeziu era numele de fata al mamei lui Costache Negruzzi, mare scriitor si om politic pasoptist. Cuvantul hermeziu, alaturi de cîrmiziu, reprezinta o varianta a turcescului cîrmîz si denumeste o culoare, carminul.
Cumpara vinurile premium produse de Crama Hermeziu
Vinurile din gama C'est soir te poarta cu gandul la malul marii, la vacanta ... asculti valurile, privesti razele de soare la apus. Sunt vinuri roze, cu arome fructate si proaspete, potrivite pentru distractia si energia verii.
Cumpara vinurile premium care fac parte din gama de vinuri C'est Soir
Podgoria Iasi este situata in est - nord - estul Podisului Moldovenesc, in zona de contact a Campiei colinare a Moldovei cu Podisul Central Moldovenesc, contact marcat de impunatoarea ‘Coasta a Iasilor”. Administrativ, ea se afla in jud. Iasi.
Cumpara vinuri produse in Podgoria Iasi
Iasi Probota DOC CMD | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC), care se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini DOC Iasi. Taria alcoolica naturala si dobandita a vinului trebuie sa fie de min.11% vol. CMD - (struguri) culesi la maturitate deplina - reprezinta treapta de calitate a vinului, data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor, care trebuie sa fie 187 g/l.
Cumpara vinuri premium DOC CMD Iasi Probota
Surse: cramahermeziu.ro, onvpv.ro, agerpres.ro