Vin Alb | Sec | Cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italico | 2020 | DOC CMD Dealu Mare* | Alcool: 13.5 % vol. | Volum: 75 cl | brand Domaine Ceptura* | producator Davino (Unicom Production) | podgoria Dealu Mare - Ceptura* | regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Bogdan Costachescu (RO) |
note de degustare | Limpiditate: limpede – cristalin; Culoare: verde-galbui stralucitor; Miros: floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze, floare de soc si usoare note minerale, persistent; Gust: proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex
asociere culinara | Aperitiv, peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite).
temperatura de servire | 12 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat pe baza de carne de peste sau un platou cu fructe de mare, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Surse: davino.ro, onvpv.ro
Vinurile brandului DAVINO sunt produse din struguri din vii mature.
Vinul Domaine Ceptura Alb se produce prin culesul selectiv al strugurilor de pe cele mai bune parcele, urmata de selectia finala la banda de sortare, in crama. Cele 3 soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Tehnologia de vinificatie este de tip preponderent reductiv si este orientata in pastrarea aromelor varietale ale strugurilor dar si in dezvoltarea unui profil senzorial definit de arome fermentative si de maturare pe drojdii fine. Flux menajat de prelucrare, plecand de la strugure si pana la vinul imbuteliat. Strugurii sunt doar desciorchinati, boabele nu se zdrobesc. Maceratie peliculara 5 ore la 13-15°C pentru Sauvignon. Mustul separat prin scurgere gravitationala fara presare este decantat la frig timp de 24-26 ore. Fermentatie alcoolica în vase de inox de 70-100 Hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Cupajul este rezultatul selectiei celor mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Asamblajul din 2014 beneficiaza de 10% Sauvignon Blanc maturat in vase mari de lemn de 600 litri si 15% Riesling Italico fermentat si maturat in vas mare de lemn de 10 Hl.
Cumpara de aici vinurile premium produse de DAVINO
Podgoria Dealu Mare este cel mai inchegat masiv viticol din Romania detine 8 centre viticole reprezentative, cu urmatoarele subdenumiri de origine: Dealu Mare - Boldesti, Dealu Mare – Valea Calugareasca, Dealu Mare - Urlati, Dealu Mare - Ceptura, Dealu Mare - Tohani, Dealu Mare - Breaza, Dealu Mare - Merei si Dealu Mare - Zoresti.
Cumpara de aici vinuri premium realizate in Podgoria Dealu Mare
Dealu Mare DOC | Vin de calitate superioara, cu denumire de origine controlata (DOC) care se obtine numai in perimetrul podgoriei Dealu Mare, din struguri recoltati de pe plantatii de vita de vie situate in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din caietul de sarcini “DOC Dealu Mare”. Taria alcoolica dobandita a vinului trebuie sa fie de min. 11% vol. CMD - cules la maturitate deplina | reprezinta treapta de calitate a vinului data de continutul in zaharuri la recoltarea strugurilor (pentru vinurile cu mentiunea traditionala DOC CMD, acesta trebuie sa fie de min. 187 g/l).
Cumpara vinuri premium cu denumire de origine controlata Dealu Mare DOC CMD
Surse: davino.ro, onvpv.ro