Transportul este gratuit pentru comenzi de peste 120 lei, livrate in Bucuresti | Livrare in aceeasi zi | Comanda la 0720.846.638
Doar persoanele care au implinit 18 ani pot comanda de pe vinpenet.ro!

Bauer Feteasca Neagra 2015 | Crama Bauer | Dragasani

Pozele produselor sunt cu titlu informativ. Eticheta produsului real poate fi usor diferita!

Bauer Feteasca Neagra 2015 | Crama Bauer | Dragasani

Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dragasani
Brand: Bauer
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei - RO
Anul de recolta: 2015
Treapta de calitate: Vin de masa | Romania
Tarie alcoolica (% vol.): 14,7
Volum nominal: 75 cl

Producator: Crama BAUER
Cod produs: vn-baur-006
Disponibilitate: Stoc zero

Pret:

110,00 LEI
Fara TVA: 92,44 LEI

Info produs

Bauer Feteasca Neagra 2015 | Crama Bauer | Dragasani

Vin Rosu | Sec | Feteasca Neagra | 2015 | vin de masa | Alcool: 14,7% vol. | Zahar: 1,9 g/l | Volum: 75 cl | producator Crama Bauer* | brand Bauer | podgoria Dragasani* regiunea viticola Dealurile Munteniei si Olteniei | Romania | Oenolog: Oliver Bauer (GER) | Editie limitata: 2.000 sticle

note de degustare | Dan Micuda, despre Crama Bauer Feteasca Neagra 2013 | Mi s-a parut inchis acum, nas dominat de baric, gust evaziv, cu o structura de tanini care se iteste pe final. Aerat se deschide in fructe rosii si nuante fine, elegante, un stil total aparte fata de restul, la care ma asteptam. Fara note bombastice, “in your face”, mai degraba joaca cartea elegantei si retinerii. Un vin interesant, cumva inchis la momentul actual, care mai trebuie tinut ceva ani. Acum, Bun spre Foarte Bun.

asociere culinara | carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc), vanat.

temperatura de servire | 18 - 20 grade Celsius.

* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.

 

Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de rata sau de vanat, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.

 

Surse: cramabauer.ro, onvpv.ro

 

Fondata in 2012, Crama Bauer este situata in Dragasani, jud. Valcea, in inima Podgoriei Dragasani. Noua crama este conceputa pentru a permite vinificarea unor cantitati mici de struguri, din soiuri rare sau nedescoperite inca de iubitorii de vinuri, culese de pe parcele vechi, bine ingrijite.

Pentru a obtine un material perfect copt, strugurii pentru vinurile rosii Bauer sunt intotdeauna culesi manual si selectati, strugure dupa strugure, prin recoltari repetate. Dupa desciorchinare, strugurii nu sunt zdrobiti si nu se adauga drojdii selectionate. Fermentatia alcoolica are loc in cisterne mici de inox, fara temperatura controlata, “pigeage” fiind facut manual pana la 3 ori pe zi. Vinurile raman pana la 5 saptamani pe bostina, inainte de presare si tragere in butoate mici din lemn de stejar (225 l = barriques). In butoaie se initiaza fermentatia malolactica, vinul ramanand apoi in butoi minim 12 luni pana la imbuteliere.

Cumpara vinuri premium produse de Crama Bauer

 

Dragasani are toate premisele unei denumiri de origine controlata, in maniera franceza. Podgoria Dragasani a produs intotdeauna vinuri albe fine, racoroase, cu o aciditate buna. Vinurile rosii sunt produse in principal din Cabernet Sauvignon si din soiul local Negru de Dragasani. Situata pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunarii din Romania, podgoria Dragasani se intinde pe o lungime de 60 de km, intre Subcarpatii Getici in nord si Campia Romana in sud. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influente mediteraneene, principala sa caracteristica fiind echilibrul. Gratie situarii sale de-a lungul Vaii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria se bucura de o buna umiditate, chiar si in cele mai calde luni ale verii.

Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Dragasani

 

Oenologul Cramei, Oliver Bauer, de origine germana, a venit pentru prima data in Romania in 2003, cand i s-a dat imensa sansa sa isi aduca contributia la renasterea traditiei cramei Stirbey. A avut astfel ocazia sa cunoasca, sa vinifice si sa inteleaga soiurile romanesti, precum Cramposie, Tamaioasa Romanesca, Novac, Negru de Dragasani. Vazand potentialul deosebit al viticulturii romanesti, mai ales prin punerea in valoare a soiurilor cultivate de sute, chiar mii de ani in Romania, a decis sa isi inceapa si propria afacere, ca o extindere a activitatii.

Cumpara de aici vinurile premium create de Oliver Bauer

 

Surse: cramabauer.ro, onvpv.ro

 

Produse inrudite (12)