Vin Alb | Sec | 2021 | Cupaj din Chardonnay, Feteasca Alba si Sauvignon Blanc | DOC Murfatlar* | Alcool: 12.9% vol. | Volum: 75 cl | brand Sur Mer | producator Crama Rasova* | podgoria Murfatlar* | regiunea viticola Colinele Dobrogei | Romania
note de degustare | Intens, prietenos şi foarte expresiv, Sur Mer Cuvée Alb atrage prin expresia sa aromatică exotică, ce aduce în prim-plan tonuri generoase de piersici coapte, mandarine, mere galbene coapte şi lori albe, secondate de tente delicate vegetal-citrice. Gustul păstrează aceeaşi măsură a intensităţii, fiind rotund, prietenos şi suculent, cu multe fructe galbene coapte şi exotice, echilibrate de o aciditate bine dozată. Are o prospeţime tonică, dar în acelaşi timp are grijă să îşi evidenţieze cât mai bine expresia fructată. Postgustul proaspăt şi parfumat are amplitudine şi consistenţă datorită combinaţiei dintre notele fructate dulci şi cele tonic-crocante.
asociere culinara | Ca aperitiv, alaturi de salate de vara; preparate din peste sau orice carne slaba; branzeturi proaspete, fructe de mare, asparagus quiche, gazpachio, salata Caprese, salata de vinete.
temperatura de servire | 10 - 12 grade Celsius.
* Gasesti informatii suplimentare in sectiunea Info Producator.
Atelierul de Cadouri VinPeNet | O astfel de sticla de vin premium poate fi un cadou potrivit (se pune intr-o punga cadou sau intr-o cutie speciala). Poate deveni un cadou gourmet daca i se alatura un preparat din carne de peste sau o branza, toate de foarte buna calitate si ambalate corespunzator.
Strugurii ajunsi la maturitate deplina sunt culesi manual, printr-un proces de selectie calitativa a celor mai bune boabe, si sunt depozitati in ladite de maximum 12 kg. Ajunse la crama, boabele sunt aclimatizate, pentru o procesare optima, apoi sunt trecute printr-un desciorchinator Oscillis, procesarea fiind gravitationala. Pentru fermentare, strugurii sunt depusi in tancuri de diferite dimensiuni, pentru a mentine un bun control al boabelor si a pastra aroma strugurilor. Maturarea se realizeaza in stejar predominant frantuzesc, atata vreme cat vinul evolueaza, iar acest proces este controlat zilnic de expertii cramei. Folosind tehnologii avansate si procedee traditionale manuale, se dezvolta un sistem de procesare ideal pentru a crea un vin de inalta calitate.
Cumpara vinuri premium romanesti produse la Crama Rasova
Podgoria Murfatlar se afla in sud-estul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Dobrogea este o zona prielnica pentru cultivarea vitei-de-vie. Chiar daca inainte de invazia filoxerei (1884), nu se vorbea despre viile de la Murfatlar, Medgidia sau Cernavoda, aici au aparut cele mai vechi scrieri despre via si vinul de pe pamantul romanesc. Acestea ii apartin poetului Ovidiu, exilat la Tomis din porunca imparatului Aurelian. Scytia Minor (in prezent Dobrogea) era cunoscuta pentru viile de aici, iar vinul obtinut facea obiectul schimburilor comerciale dintre traci si coloniile grecesti de la malul Marii Negre.
Calitatea deosebita a vinurilor de la Murfatlar se datoreaza, in primul rand, conditiilor de clima si de sol ale regiunii. Murfatlarul beneficiaza de o expunere prelungita la soare, de un regim de precipitatii mai sarac, chiar deficitar si de influenta Marii Negre, care actioneaza ca un regulator termic. Solul arid, cu un suport de calcar, este benefic obtinerii unor vinuri de calitate. Celebritatea podgoriei este data indeosebi de vinurile dulci, obtinute pe cale naturala din struguri cu un continut ridicat de zahar, culesi la supramaturare.
Cumpara vinuri premium romanesti produse in Podgoria Murfatlar